Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics)

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics)
Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου
Αδιάκοπα συνεχίζουν τις εργασίες τους τα συνεργεία του Δήμου για να καθαρίσουν την σκουριά και την φθορά από τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου.
Σκοπός των συνεργείων είναι όχι μόνο να τα «καθαρίσουν», αλλά και να ανακατασκευάσουν τα ιστορικά λιοντάρια των συντριβανιών τα οποία είχαν υποστεί φθορές από το πέρασμα του χρόνου, από το νερό και από την υγρασία.
Μάλιστα, οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου στο συντριβάνι στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το συντριβάνι είναι ακόμα πιο όμορφο και τα λιονταράκια του λάμπουν στον ανοιξιάτικο ήλιο, με φόντο το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Πρόκειται για δύο θαυμάσια περίτεχνα συντριβάνια. Το κάθε συντριβάνικοσμείται από τέσσερα μπρούτζινα φτερωτά λιοντάρια, ενώ στην κορυφή του«κάτω» συντριβανιού στέκεται μια υδροχόος, ενώ στην κορυφή του «πάνω» υπάρχει ένας αυλητής. Είχαν δε τοποθετηθεί το  1875, επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου.
Ήταν, λοιπόν, καιρός για τους τοπικούς φορείς της Πάτρας να τα καθαρίσουν και φυσικά να τα φροντίσουν καθώς αποτελούν ιστορικά κειμήλια για την πόλη,σημαντικής αισθητικής και συναισθηματικής αξίας και είναι «δεμένα» με την συγκεκριμένη πλατεία και τους Πατρινούς.
Δείτε τις φωτογραφίες του Βασίλη Βόντα για το patrasevents.gr από τα δύο συντριβάνια και πώς έγιναν μετά τις εργασίες των συνεργείων του Δήμου.

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου και τα μπρούτζινα λιονταράκια, τώρα λάμπουν (pics)
patrasevents