Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Πρωτομαγιά

Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων και η πλατεία Ομονοίας, θα αποτελέσουν το επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Με κεντρικό μήνυμα «Υποδεχόμαστε το Μάη, Τραγουδάμε, χορεύουμε, αγωνιζόμαστε», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αχαϊκής πρωτεύουσας να υποδεχθούν τον Μάη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου με την πραγματοποίηση της παρέλασης των χορευτικών συγκροτημάτων ( Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Παράλληλα, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων από τις 5.45' το απόγευμα θα ξεκινήσει παιδικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 7.30 και περιλαμβάνει διαδραστική παράσταση με τον κλόουν "ΛΟΛΟ" και μοίρασμα μπαλονο-κατασκευών στους μικρούς.

Στις 7.30 το απόγευμα θα ξεκινήσουν Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της Πόλης και το χορευτικό τμήμα τού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως τις 9.30' το βράδυ.

Τα δρώμενα στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων θα ολοκληρωθούν ( 9.30 μέχρι τα μεσάνυχτα) με Μουσικό Πρόγραμμα - Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό τραγούδι (Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτης, Περιστέρης, Καλδάρα ), με τους Γ. Γκριζιώτη, Σ Δελέγκος, Χ Παναγιωτοπούλου, Μ Δάρμα, Ανδ. Σταματόπουλο.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία Υψηλών περιλαμβάνουν Πρωτομαγιάτικη Έκθεση Φωτογραφίας «Τα δάση μας, τα κάλλη μας!» από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας και πώληση λουλουδιών από τον Σύλλογο Ανθοπωλών.

Η πλατεία Ομονοίας θ' αποτελέσει τον άλλο πόλο έλξης των πατρινών με την πραγματοποίηση από τις 8:30' έως τις 9:30' το βράδυ, της παράστασης Καραγκιόζη «Το καμένο δέντρο και η περιπέτεια του Καραγκιόζη» , από το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Δυτικής Ελλάδος.

Από τις 9.30 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα θ' ακολουθήσει Μουσική «ξενάγηση» με την ορχήστρα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.
Dete