Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μια φορά και ένα…γλυκό- Πατρινές που έκαναν το διαδίκτυο «κατάστημα» και σερβίρουν μικρά γλυκά και αρμυρά «κοσμήματα» κόντρα στην κρίση

Μια φορά και ένα…γλυκό- Πατρινές που έκαναν το διαδίκτυο «κατάστημα» και σερβίρουν μικρά γλυκά και αρμυρά «κοσμήματα» κόντρα στην κρίση
Την ώρα που άλλοι ψάχνουν να βρουν ένα τρόπο για να βάλουν ζάχαρη στη ζωή τους την εποχή της κρίσης η οποία ιδίως για τη νέα γενιά κάνει σερβίρισμα …πικρών καφέδων, κάποιοι κάνουν την ζάχαρη ευκαιρία για δημιουργία και γεμίζουν τις ώρες τους με το απίθανο άρωμα της καραμέλας, της χειροποίητης λεμονάδας, του πορτοκαλιού και της κανέλλας σερβίροντας μικρά γλυκά σωστά κοσμήματα για να στολίσετε τις όμορφες μέρες σας με μικρές εύγευστες πινελιές.
Και επειδή η φαντασία είναι γένους θηλυκού, όπως και η ζαχαροπλαστική, σε όλες τις περιπτώσεις των γλυκών παραστρατημάτων του fb, έχουμε να κάνουμε με νεαρές Πατρινές οι οποίες αντί να κάθονται να αναμασούν την θλίψη της ανεργίας που απλόχερα κάνει παιχνίδι στα χρόνια του μνημονίου και του ΔΝΤ, πήραν το εργαλείο της κοινωνικής δικτύωσης και έφτιαξαν με αυτό μια σειρά απο μικρές… αμαρτίες, που έρχονται στο σπίτι σας κατόπιν παραγγελίας, από τα δικά τους ερασιτεχνικά εργαστήρια, τα οποία είναι στραμμένα στις μίνι εκδοχές της γεύσης.
Μικρά κέικ, μικρά μπισκοτάκια, μικρά ζαχαρωτά, όλα στην υπηρεσία των μικρών και των μεγάλων στιγμών της ξεγνοιασιάς, του πάρτυ, της παρέας και της …διασκέδασης που θέλει τη συμμετοχή και του…ουρανίσκου.
Μικρές δημιουργίες οι οποίες σιγά σιγά μπορούν να σε οδηγήσουν και στη δημιουργία ενός δικού σου εργαστηρίου- πωλητηρίου με βιτρίνα, στην οποία εκθέτεις τα μικρά σου γευστικά στολίδια, όπως συνέβη με τα «Σπιτικά Γλυκά Αρχοντούλα».
Η Αρχοντούλα Λυκούδη, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια την δική της …επιχείρηση μέσω του fb και από το περασμένο καλοκαίρι μπορεί να καμαρώνει το δικό της εργαστήριο και πωλητήριο στην Αρόη λίγο πριν από το πολύ γνωστό πεύκο της περιοχής.
«Ερασιτεχνικά ασχολήθηκα επί τρία χρόνια» μου λέει. «Δεν ήταν στόχος από τη αρχή αυτή η ενασχόληση. Έχω σπουδάσει φυσικοθεραπεύτρια και εργαζόμουν πάνω σε αυτό ώσπου απολύθηκα. Με την αποζημίωση που πήρα πήγα στο Παρίσι και εκεί μου ήρθε η ιδέα για την ενασχόληση με τα γλυκά και η ανάγκη για σπουδή πάνω στο αντικείμενο. Κάνω γλυκά με βάση το τι θα μου ζητήσει κανείς. Δουλεύω για πάρτυ για παιδικούς σταθμούς, για γεννέθλια, για ό,τι μπορείς να φανταστείς. Φτιάχνω τούρτες κατά παραγγελία, δημιουργίες με 90% ζαχαρόπαστα διακοσμημένες στο χέρι γλυκά για γάμους μπισκότα μαρμελάδα, μπισκότα με μαύρη ζάχαρη, cupcakes με βιολογικά υλικά, μαρμελάδες, δική μου λεμονάδα συμπυκωμένη, λεμονάδα με ρόδι, και ό,τι άλλο μου ζητηθεί. Οι τούρτες μου έχουν τη δικιά τους φιλοσοφία. Είναι με επικάλυψη ζαχαρόπαστας. Στο εσωτερικό τους είναι σιροπιασμένα παντεσπάνια με στρώσεις σφιχτής μους ή κρέμας.Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι αγνά και καθόλου σκόνες.
Όλη η διακόσμηση γίνεται στο χέρι και τρώγεται! Όλες μου οι τούρτες είναι ειδική παραγγελία και κατόπιν συνεννόησης με το πελάτη »σχεδιάζουμε» μαζί την τούρτα που θέλει να κάνει την έκπληξη!
Η Αρχοντούλα που ξεκίνησε μέσω του fb δέχεται παραγγελίες και δουλεύει πλέον και εκτός Πατρών, στέλνοντας τις δημιουργίες της σε Κατερίνη, Κέρκυρα, Αθήνα κ.α.
«Όταν έκανα σεμινάριο στον ΠαρλιάΡο για να μάθω ζαχαροπλαστική, μου είπαν να μην αλλάξω το όνομά μου γιατί είναι κάτι πολύ χαρακτηριστικό που σου μένει. Και να μην σε ξέρουνε, μια φορά να το ακούσουνε, το αποτυπώνουν» μου λέει.
Η Αρχοντούλα είναι μέλος της ομάδας «Τα κορίτσια φτιάχνουν» που συστήνονται ως εξής: Είμαστε μια ομάδα κοριτσιών από την Πάτρα που λατρεύουμε να δημιουργούμε.. Η κάθε μια ξεχωρίζει για το γούστο και την υψηλή ποιότητα στα κομψοτεχνήματά της. Μέσα από το έργο μας έχουμε βοηθήσει πολλούς Φιλανθρωπικούς αλλά και Φιλοζωικούς συλλόγους»
Στο διαδίκτυο θα βρείτε και την Γεωργία Κεφάλα, ή «Ζάχαρη» (www.zahari.gr), η οποία πασπαλίζει με ζάχαρη της στιγμές μας, σερβίροντας απίθανα μπισκότα, τα οποία είναι πραγματικά κοσμήματα, καταπληκτικά γλυκάκια μινιατούρες, αλλά και σαπούνια και μπομπονιέρες και προσκλήσεις για βαφτίσια κασι παιδικά πάρτυ, όλα χειροποίητα και όλα κατόπιν παραγγελίας μέσω του ίντερνετ.
Πρόκειται για εξαιρετικής αισθητικής δημιουργίες με φαντασία, σαπούνια αστέρια και μπομπονέρες βαλιτσάκια, ιδέες για αρίθμηση τραπεζιών, σαπούνια με μουστάκια φιόγκους και γυαλιά, μπισκότα καρδιές, μαγικά ραβδιά, πειρατές, ακόμη και μπισκότα »για το μάτι» και για καλή τύχη, κέρασμα για νεογέννητο, βάπτιση, εγκαίνια κλπ, κλπ.
Ένας παραμυθένιος κόσμος αποκλειστικά διαθέσιμος μέσω ίντερνετ, σε μια αγορά που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους ανθρώπους να κάνουν τα ταλέντα τους βιοπορισμό ,με την βοήθεια του τεράστιου εργαλείου που λέγεται διαδίκτυο. 
Το όνομά του τα λέει όλα: «Της λιχουδιάς τα παραμύθια» λοιπον και έχουμε και λέμε. Τούρτες σε όποια τρέλα φανταστείτε, cup cakes με φατσούλες που λατρεύεις τόσο που δεν θες να τις φας, γλυκό κουταλιού πιπεριά, γλυκό κουταλιού ντομάτα, αλλά και γαύρο σε ξύδι και λάδι με φίνα μπαχάρια. Η Μαρία Φιλιπποπούλου κυριολεκτικά τα…σπάει μέσω fb κολάζοντας όσους έχουν την τύχη να διασταυρωθούν με τις φωτογραφίες των δημιουργιών της. Σχολικά κεράσματα, τούρτες με πάστα στις οποίες τα πάντα τρώγονται, φραουλένιες μπουκίτσες, cupcakes που λόγω απίθανης εμφάνισης φτάνουν σε πολλά σημεία της χώρας όπως η Λευκάδα, μους πραλίνας φουντουκιού σε μικρά ποτηράκια
αλλά και δωράκια για τους καλεσμένους σε παρτυ, σακουλακια με μπουκιτσες σε διάφορες γευσεις, ακόμη και προιόντα μπουφέ, όλα μέσω παραγγελίας στο fb. Από το διαδίκτυο στο…σπίτι σας.
Η «Πάστα Φλώρα», με έντονη παρουσία στο fb είναι το πιο γλυκό μαγαζάκι της πόλης στην οδό Γεροκωστοπουλου! Εδω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε τα γλυκά σας. 
Με λιχουδιές από όλο τον κόσμο για να σας γλυκάνουν! Αλλά και με μεγάλη ποικιλία σε βρώσιμα διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής, κουπάτ, καραμελόχαρτα, ζαχαρόπαστες, χρώματα ζαχαροπλαστικής!
Μπορείτε να βρείτε από Βελγικές πραλίνες, έως διάφορα ζαχαρωτά με ό,τι χρώμα μπορείτε να φανταστείτε, γλυκά με φυστικοβούτυρο, αλλά και διάφορα εργαλεία για…προχωρημένες δημιουργίες, βρώσιμα διακοσμητικά, χρώματα και εργαλεία ζαχαροπλαστικής, διάσημες καραμέλες, Jelly Belly Beans και ότι άλλο κάνει κέφι στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά που θέλουν να παίξουν με τη ζάχαρη.

Η Καλυψώ Τίγκα γνωστή για την αγάπη της για την φωτογραφία, μέσα το προσωπικό της ιστολόγιο abebablog συνηθίζει να συνδυάζει τις δυο μεγάλες αγάπες της: Τα την φωτογραφία και τα γλυκά που η ίδια δημιουργεί. Cup cakes, ombre κεκάκια, τάρτες, σοκολατένια μπισκότα πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες της. Η Καλυψώ συστήνεται ως εξής:
«Ζω και εργάζομαι στην Πάτρα. Είμαι λογοθεραπεύτρια και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάνω την πιο ωραία δουλειά απ’όλους. Στην τσάντα μου υπάρχει πάντα η μηχανή μου και όταν μεγαλώσω θα κάνω μαθήματα για να γίνω πολύ καλή φωτογράφος. Χρησιμοποιώ την canon EOS 550d και συνήθως τον φακό των 50mm με f1.8.Όταν μεγαλώσω θα ανοίξω και ένα μικρό bakery. Για την ώρα απλά γλυκαίνω τους φίλους μου. Μ’αρέσει να ταξιδεύω και το diy.
«Μια φορά και ένα γλυκό». Ή αλλιώς παραγγέλενετε μέσω fb και έχετε το παιδικό σας πάρτυ με όποια λιχουδιά θέλετε. Χρωματιστά μακαρούν, πρωτότυπες τούρτες και πολύχρωμα ντόνατς και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Από τα πάρτι σας μέχρι τα γενέθλια, το γάμο και την βάπτιση, το «Μια φορά και ένα γλυκό» μπορεί να σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε.
Το γλυκό εργαστήριο βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
TheBest