Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Μια Πατρινή, κατακτά τη βρετανική θεατρική σκηνή!

Μια Πατρινή, κατακτά τη βρετανική θεατρική σκηνή!
Η Πατρινή  ηθοποιός Νικολέττα Θωμά θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ Fringe στο Εδιμβούργο τον ερχόμενο Αύγουστο, όπου θα παρουσιάσει το μονόλογο “Lost in Transition” (“Χαμένη στη μετάβαση”). Το Lost in Transition παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Arches Live Festival της Γλασκώβης τον Οκτώβριο του 2014, όπου βραβεύθηκε με το Arches and Summerhall Autopsy Award και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές. Η εφημερίδα Herald Scotland χαρακτήρισε την παράσταση “εγκεφαλικά προκλητική, συγκινητική και εντελώς ανυπόκριτη”.
H βράβευση της παράστασης οδηγεί τη Νικολέττα Θωμά για δεύτερη φορά στο Εδιμβούργο, όπου θα παιχθεί από τις 12 έως και τις 23 Αυγούστου στο θέατρο Summerhall.
Η Θωμά ζει τα τελευταία δύο χρόνια στη Σκωτία και πρωταγωνιστεί στη θεατρική σκηνή της, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το “Lost in Transition” είναι η δεύτερη συμμετοχή της στο φεστιβάλ Fringe μετά το “Sleeping Soldiers”. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην κωμωδία “Once Crazy, Twice Removed” που έκανε πρεμιέρα στο Govanhill Baths της Γλασκώβης.

Μια Πατρινή, κατακτά τη βρετανική θεατρική σκηνή!

Η Νικολέττα...

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σύντομα οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες την έφεραν στην Αθήνα.
Σπούδασε στις δραματικές σχολές Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη και Βασίλης Διαμαντόπουλος - Ίασμος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις σε Πάτρα και Αθήνα στα θέατρα Απόλλων, Six D.o.g.s., Χώρα και Άλμα.
Το 2013 μετακόμισε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη της Σκωτίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με Μάστερ στην Πρακτική του Θεάτρου από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και συμμετείχε σε 4 θεατρικές παραστάσεις: “Sleeping Soldiers”, “Shortcuts”, “Lost in Transition” και “Once Crazy, Twice Removed”.

Μια Πατρινή, κατακτά τη βρετανική θεατρική σκηνή!

Το έργο...

To Lostin Transition είναι ένα ταξίδι στο μυαλό ενός μετανάστη. Αναφέρεται στα παιδιά που δεν τους χωράει ο τόπος τους, στα παιδιά που ψάχνουν το σπίτι τους σε μία ξένη χώρα. Η Άννα, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Ρουμανία, αποφασίζει στα 26 της να μεταναστεύσει στη Σκωτία.
Έξι χρόνια μετά, τολμά να ταξιδέψει πίσω αλλά και μπροστά στο χρόνο καιδιηγείται 10 γεγονότα-σταθμούς της ζωής της.
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Mona Bozdog Ηθοποιός: Νικολέττα Θωμά
Πού: Summerhall Edinburgh
Πότε: 12-23 Αυγούστου 2015  
Ώρα: 18.30
patrasevents