Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δημιούργησαν ηλεκτρονική πυξίδα για ΑμεΑ

amea patratora
Από πέντε ταλαντούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμαProsvasis (http://www.prosvasis.co (link is external)), η οποία έχει γίνει ο χάρτης ζωής και διασκέδασης που βελτιώνει την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών. Ενημερώνει για το ποιοι χώροι στην Ελλάδα διαθέτουν υποδομές για τα ΑμεΑ,
Η Έφη Δασκαλοπούλου, ο Βασίλης Καπογιαννόπουλος και η Έλενα Καζία από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, ο Κώστας Μπέλλας και ο Νίκος Φαζάκης από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ, σχεδίασαν το πρώτο online σύστημα υποστήριξης ΑμεΑ και ατόμων που χρήζουν ιατρικής αποθεραπείας μετά από κάποιο ατύχημα, συγκεντρώνοντας όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες και πληροφορίες χαρτογραφημένες σε μία κοινή πλατφόρμα.
Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πυξίδα, η οποία δείχνει το πού και το πώς, από τα θέατρα, τα μουσεία και τους κινηματογράφους, έως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τις παραλίες και τις καφετέριες που διαθέτουν υποδομές για ΑμεΑ.
Η αρχή έγινε το 2013, στο πλαίσιο ενός διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και στο μεταξύ τα μέλη της Prosvasis έχουν πάρει τέσσερα διεθνή βραβεία.
Για να δείτε ποιοι χώροι στην Πάτρα είναι φιλικοί κι έχουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ για ΑΜΕΑ πατήστεhttp://www.prosvasis.co/?lang=el&search=%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1&category=
patratora