Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Πάτρα: Στα άδυτα του ρωσικού ιστιοφόρου «Κρουζενστέρν» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στα άδυτα του ρωσικού ιστιοφόρου «Κρουζενστέρν» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Εντυπωσίασαν τα χορευτικά του Δήμου και του συλλόγου ρωσόφωνων «Σογιούζ»
Χιλιάδες είναι οι Πατρινοί που έχουν επισκεφθεί το ρωσικό ιστιοφόρο «Κρουζενστέρν», το οποίο έχει δέσει από την Δευτέρα στο παλιό λιμάνι της πόλης στο ύψος της πύλης «Μελίνα Μερκούρη».
Το εντυπωσιακό τετρακάταρτο θα παραμείνει στο λιμάνι έως και αύριο, Πέμπτη, και είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Το απόγευμα της Τρίτης έγινε στο κατάστρωμα του πλοίου γιορτή ελληνορωσικής φιλίας, στην οποία πρωταγωνίστησαν τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων και του συλλόγου ρωσόφωνων της περιοχής «Σογιούζ», αλλά και οι ίδιοι οι ναύτες του πλοίου.
Τα μέλη του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, παρουσίασαν λαϊκούς ελληνικούς χορούς (ζεϊμπέκικο, χασάπικο, κτλ) κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα Ελλήνων και Ρώσων, που είχαν κατακλύσει το κατάστρωμα.
Χορούς από τη Ρωσία, παρουσίασαν τα παιδιά του Συλλόγου «Σογιούζ», τα οποία είχαν ντυθεί με παραδοσιακές στολές, κερδίζοντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα του κοινού.
Επίσης τα παιδιά της Χορωδίας του Συλλόγου "Σογιούζ", απέδωσε παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια, που είναι γνωστά στην Ελλάδα όπως το παραδοσιακό "Καλίνκα".
Στη γιορτή συμμετείχαν και οι Ρώσοι ναύτες, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν.
Η γιορτή έκλεισε με τις ευχαριστίες του καπετάνιου του πλοίου για την φιλοξενία των Πατρινών και την υπόσχεση ότι και του χρόνου, το «Κρουζενστέρν» θα επισκεφθεί την Πάτρα.
Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος κατάφερε να μπει και στο εσωτερικό του πλοίου.
 Φάνης Βγενόπουλος
TheBest