Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Άγριο άλογο πλησιάζει αγοράκι με σύνδρομο Williams! Η πρώτη επαφή δύο υπέροχων πλασμάτων…

Άγριο άλογο πλησιάζει αγοράκι με σύνδρομο Williams! Η πρώτη επαφή δύο υπέροχων πλασμάτων…

Ο μικρός Ισραηλινός είναι ένα από 150 παιδιά στη χώρα του που πάσχει από σύνδρομο Williams. To συγκεκριμένο άλογο είναι άγριο, νέο στο στάβλο και δείχνει να μην συμπαθεί τους ανθρώπους.
Για όλα όμως υπάρχουν εξαιρέσεις και η μητέρα του αγοριού αποφάσισε να τον αφήσει να μπει μέσα στο χώρο του άγριου αλόγου. Το ζώο αντιλαμβάνεται άμεσα ότι αυτό το αγόρι πρέπει να το προστατέψει και τον πλησιάζει χωρίς φόβο ενώ επιδιώκει να έρθουν σε επαφή.
Μετά από λίγο έρχεται η στιγμή που τα δύο πλάσματα αρχίζουν να δείχνουν την τρυφερότητά τους. Η μητέρα του αγοριού κατέγραψε τη συνάντηση και την δημοσιοποίησε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το σύνδρομο Williams*. Παγκοσμίως γεννιέται ένα παιδί με σύνδρομο Williams ανά 25.000 γεννήσεις.
*Πρόκειται για σύνδρομο που προκαλείται εξαιτίας διαγραφής μέρους του χρωμοσώματος Νο. 7, και συγκεκριμένα του μέρους που φτιάχνει την πρωτεΐνη ελαστίνη. Η διάγνωση γίνεται με αναγνώριση ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου όπως: μύτη κλείνουσα προς τα πάνω, μάτια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, πλατιά στοματική κοιλότητα και ελαφρώς φουσκωμένα χείλια. Μαθαίνουν εύκολα δεξιότητες που έχουν σχέση με παιχνίδια και πρακτικά θέματα, έχουν όμως δυσκολίες στη συγκέντρωση και την οργάνωση μεγάλων δραστηριοτήτων ενώ έχουν και υπερευαίσθητη ακοή και προβλήματα με το φαγητό και τον ύπνο.


Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς