Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Ο νεαρός που ζητούσε λίγο ψωμί και το παιδάκι που έψαχνε στα σκουπίδια...


Η φτώχεια βασιλεύει στην Πάτρα και οι εικόνες με ανθρώπους που αναζητούν κάτι πολύτιμο για αυτούς, ένα κομμάτι ψωμί ή λίγο φαγητό έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πρωί του Σαββάτου και στην Καραϊσκάκη κάθε εβδομάδα τέτοια μέρα έχει λαϊκή αγορά. Σε κάθε λαϊκή, όπου και αν γίνεται αυτή,  οι εικόνες εξαθλίωσης είναι ακόμη πιο έντονες με ανθρώπους να αναζητάνε στους σωρούς και στα απορρίμματα τρόφιμα για να φάνε.

Λίγο πιο πάνω από εκεί που γίνεται η λαϊκή στα γραφεία του patrasevents.grξαφνικά μπαίνει στο γραφείο ένας νεαρός. Δείχνει καλοστεκούμενος, ωστόσο από την πρώτη κιόλας φράση του φανερώνει τι θέλει. «Είναι κάποιος εδώ υπεύθυνος; Θα ήθελα να μου δώσετε κάτι για να πάρω να φάω,  λίγο ψωμάκι» τονίζει με απόλυτα αξιοπρεπή τρόπο. Στη συνέχεια φεύγει ζητώντας συγνώμη για την ενόχληση.
Λίγα μέτρα πιο κάτω στη Καραϊσκάκη, εκεί όπου γίνεται η λαϊκή ένα μικρό παιδάκι έχει χώσει όλο το κεφάλι του σε έναν κάδο απορριμμάτωνψάχνοντας στα σκουπίδια. Σε κανέναν περαστικό δεν κάνει εντύπωση το παιδί που ψάχνει ανάμεσα στα σκουπίδια. Όπως δεν έκανε εντύπωση και σε μας ο νεαρός που μπήκε για λίγο μέσα στο γραφείο ζητώντας κάτι για να πάρει ψωμί.
Οι εικόνες εξαθλίωσης πλέον έχουν γίνει ρουτίνα για όλους μας. Η φτώχεια έχει μπει στην καθημερινότητα μας και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει...

patrasevents.gr

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς