Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι 584 λέξεις ενός γνωστού Πατρινού που συγκλόνισαν τους χρήστες του facebook


Κατάθεση ψυχής και βιωμάτων σε 584 λέξεις. Από έναν γνωστό Πατρινό, η ιστορία του οποίου δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό. Το «μπλέξιμό» του με την πρέζα, η ζωή του μέσα στο παζλ των ναρκωτικών. Ο πολύ γνωστός Πατρινός, 40άρης σήμερα έγραψε ένα κείμενο και το δημοσιοποίησε. Στο facebook έγινε... χαμός! Τα like εκατοντάδες, τα share δεκάδες, τα σχόλια πολλά. Μέσα σε 584 λέξεις τα είπε όλα. Το κείμενο του έχει τον τίτλο «περί πρέζας και άλλων εξαρτήσεων». Το παραθέτουμε αυτούσιο:



«Είμαι απ τους τυχερούς που λόγω συγκυριών και συνθηκών, γλίτωσαν πριν από 14 χρόνια από την ηρωίνη και την κοκαΐνη. Eνδοϕλεβεια όλα βεβαίως βεβαίως και με το ένα πόδι στον τάφο, οι γιατροί τουλάχιστον έτσι μου είπαν μέσα Ιουνίου του 2000 στο νοσοκομείο.


Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο δεν είναι το δικό μου πανηγύρι αλλά κάποιες διαπιστώσεις που έχω κάνει σε αυτά τα χρόνια σχετικά με τους χρήστες και όχι για την ίδια την χρήση.


Η ανήθικα κυνική αλήθεια στην χώρα μας και όχι μόνο, λέει ότι αν το περιβάλλον σου δεν αντέχει (κοινωνικά και οικονομικά) είσαι καταδικασμένος στον βούρκο.


Η δική μου διαπίστωση είναι ότι όλοι οι εξαρτημένοι και γενικότερα οι αυτοκαταστροφικοί μέχρι θανάτου είναι άνθρωποι και προσωπικότητες ευαίσθητες ανεξάρτητα από το τι είδους χρήση κάνουν. Δεν είναι η ηρωίνη που τους αγκαλιάζει αλλά η λήθη που τους προσφέρει.


Μετά από κάποιο διάστημα χρήσης η πλειοψηφία των χρηστών δεν αγαπά το μέσο αλλά τον προορισμό. Στην πραγματικότητα σιχαίνεται το μέσο, σιχαίνεται τον τρόπο ζωής για την εύρεση του μέσου, αλλά ο προορισμός είναι πάντα αυτοσκοπός άρα και οτιδήποτε μισητό προκειμένου να φτάσεις εκεί είναι ανεκτό.


Μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται η συνειδητοποίηση ότι θέλεις να σταματήσεις και να προσπαθήσεις να επανενταχτείς στο κομμάτι της κοινωνίας που εσύ θα θέλεις να επιλέξεις (δύσκολο).


Τώρα αρχίζουν οι ταξικοί κοινωνικοί περιορισμοί - αποκλεισμοί. Είναι ένα δεδομένο το οποίο δεν ξεπερνώ σε καμία περίπτωση και με εξοργίζει το άδικό του να μην έχουν όλοι πρόσβαση στην "σωτηρία". Πρέπει όμως να σωθούν όσοι μπορούν να σωθούν από τις οικογένειές τους και το περιβάλλον τους , δηλαδή έχουν την δυνατότητα να το ζήσουν σχετικά γρήγορα και παράλληλα να προσπαθήσουμε να πιέσουμε για την κρατική (?) φροντίδα αυτών που δεν τυγχάνουν πρόσβασης στην "ελπίδα".


Για αρχή , μάγκες και μαγκίτισσες που το ρίξατε στην πρέζα ή ότι άλλο ενώ έχετε όλες τις δυνατότητες (κοινωνικές οικονομικές), για να ζήσετε μια γεμάτη ζωή πάρτε το αλλιώς.


Μπορείτε, η λήθη είναι αστεία μπροστά στο τι κάβλα μπορεί να σας δώσει η ζωή και θα το διαπιστώσετε μόνο όταν το δοκιμάσετε μετά την εξάρτηση.


Γίνομαι κυνικός, γράφω με όρους οικονομικούς στους "προνομιούχους" (και για να αποφύγουμε κάθε παρεξήγηση. Προνομιούχους βαφτίζω αυτούς που μπορεί να έχουν πρόσβαση στην επανένταξη) και για "εμάς" τους γνώστες είναι αυτονόητο, αλλά με λίγες λέξεις θα σας εξηγήσω ότι είναι "θέμα χρόνου" . Αν κάποιοι μπορούν να προλάβουν ας προλάβουν, θέλουμε αναγεννημένους ευαίσθητους ανθρώπους στην κοινωνία που ζούμε.


Στην τελική θα αυξηθούν οι συνειδητοποιημένες φωνές που θα ζητήσουν την φροντίδα των αδυνάμων κοινωνικά και οικονομικά .


Ας πάμε πίσω στους "βολεμένους"" (και για να αποφύγουμε κάθε παρεξήγηση. Βολεμένους βαφτίζω αυτούς που μπορεί να έχουν πρόσβαση στην επανένταξη) πρεζάκηδες . Ζείτε , ζήσαμε τον κόπρο, την μούργα, όχι της κοινωνίας αλλά της ζωής μας. Ζήσαμε, ζείτε την ξεϕτίλα της προσωπικότητας σας και το ξέρω , το ξέρετε. Μετά από 14 χρόνια καθαρός από αυτήν την κατάσταση μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι δεν αξίζει. Δεν σας αξίζει, δεν μου άξιζε. Έχετε την δυνατότητα να ζήσετε μερικές από τις πιο γεμάτες ζωές.


Είστε τέτοιοι άνθρωποι. Σας το υπόσχομαι.


Επειδή τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται πολλά λόγια το συμπέρασμα μου (μετά από 14 χρόνια καθαρός) είναι ότι η εξάρτηση στην λήθη είναι απλά πολύ μικρή σε σχέση με τις στιγμές της ζωής, όμορφες και άσχημες. Η λήθη είναι μεν ωραία παραμύθα αλλά η βουτιά στην θάλασσα, η αγκαλιά , η απογοήτευση, η στενοχώρια , ο έρωτας , η αγάπη είναι οι πανέμορφες αλήθειες...»!

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/2014/07/584-facebook.html

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς