Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Η πιο όμορφη "ξανθιά" της Πάτρας.... φτιάχνεται στο Μονοδένδρι


Το περιμένατε; Μια «ιδιαίτερη» ξανθιά Pilsner γεννήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα και ήδη κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία στην τοπική αγορά. Όνειρο των δημιουργών της να σας χαρίσουν αξέχαστες χρυσές αφράτες απολαύσεις με καλό φαγητό και παρέα.Το όνομά της; «Διώνη» και οι ιδρυτές της Πατραϊκής Ζυθοποιίας, μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά που κάνουν αυτή την ξανθιά... ξεχωριστή.


Οι συμπολίτες Κώστας και Γιώργος Αντωνακόπουλος, με πολύχρονη εμπειρία στην Γερμανία κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Με πολύ αγάπη και μεράκι δημιούργησαν μια pils που θα κάνει τη διαφορά.


Kατά πρότυπα του Νόμου της καθαρότητας της μπύρας (Reinheitsgebot 1516) που έχουν θεσπίσει οι Γερμανοί, ο ζυθοποιός της οικογένειας ο κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος, δημιουργεί τις δικές του συνταγές με το αποτέλεσμα να είναι ένα φυσικό, φρέσκο και απολαυστικό προϊόν.


Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν αυτή τη μπύρα να μην μοιάζει με τις άλλες:


Κατά πρώτον η επιλογή των πρώτων υλών καθώς η Πατραϊκή Ζυθοποιία χρησιμοποιεί έως και 4 είδη βύνης και 3 διαφορετικά είδη λυκίσκων για το «παιδί» της.


Κατά δεύτερον το νερό επεξεργάζεται εσωτερικά στον υπερσύχρονο εξοπλισμό της ζυθοποιίας στο Μονοδένδρι, ώσπου να γίνει ιδιαίτερα μαλακό, όπως εκείνο στην Τσέχικη πόλη του Πίλζεν όπου πρωτοδημιουργήθηκε η Pils.


Τέλος, ναι μεν ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος, αλλά ο ζυθοποιός, λόγω των μικρών ποσοτήτων που θα ζυθοποιούνται, έχει άμεση σχέση με τις μυρωδιές και με την υφή του προϊόντος και να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να βελτιώσει το παραγόμενο προϊόν.


«Η παραγωγή της μπύρας με άλλα λόγια, έχει πολύ χειρονακτική δεξιοτεχνία, πρέπει δηλαδή να είναι «μάστορας» ο ζυθοποιός για να βγουν ιδιαίτερα προϊόντα. Μπύρα είναι γεμάτος όλος ο κόσμος. Αυτό που αναζητά πλέον ο καταναλωτής είναι το ιδιαίτερα, το οποίο εμείς θέλουμε να το δώσουμε ως τοπικό προϊόν της περιοχής μας πιστεύοντας ότι θα συμβάλουμε έτσι στο να προστεθεί ένα επιπλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα στην ταυτότητα της Πάτρας», εξηγεί ο κ. Κώστας Αντωνακόπουλος.


Η Πατραϊκή Ζυθοποιία αρχικά απευθύνεται στην τοπική αγορά, εξετάζοντας τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί. Το σχέδιο της όμως περιλαμβάνει και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της είναι βασισμένος και στην εξωστρέφεια με εξαγωγές.


Αφού εδραιωθεί στην αγορά η Pils οι Αντωνακόπουλοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν με πιο ιδιαίτερες μπύρες όπως η IPA, έντονη σε λυκίσκο, με σιταρένια μπύρα Weiess και με μαύρη μπύρα και ξεχωριστές εποχιακές το ρεπερτόριο της μπύρας στην ΠΑΖΥ είναι μεγάλο.


Η επένδυση που έκαναν οι Αντωνακόπουλοι στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Συνειδητά επέλεξαν τον εξοπλισμό να τον προμηθευτούν από ελληνική εταιρία και στην κατασκευή της παραγωγικής μονάδας να απασχοληθούν άτομα από την περιοχή.


Σε πρώτη φάση η Πατραϊκή Ζυθοποιία θα απασχολεί 6 άτομα με στόχο τον διπλασιασμό του προσωπικού όσο θ' αυξάνεται η παραγωγή. Το ζυθοποιείο αυτή την στιγμή έχει τη δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων, δηλαδή 2.000 λίτρα μπύρας, ημερησίως.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/