Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Πατρινοί φοιτητές «πέταξαν» τον οβελία στη… πισίνα και χόρευαν γυμνοί στο γκαζόν

Πατρινοί φοιτητές «πέταξαν» τον οβελία στη… πισίνα και χόρευαν γυμνοί στο γκαζόν
Σούβλισαν το αρνί και το κοκορέτσι, γλεντώντας, την Κυριακή του Πάσχα με τον δικό τους τρόπο. Παρέα φοιτητών από την Πάτρα αποφάσισαν αυτό το Πάσχα να κάνουν την διαφορά, σε σύγκριση με άλλες χρονιές και να μην αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες  πατρίδες τους, περνώντας αυτές τις μέρες με τους δικούς τους ανθρώπους, ως συνήθως.
Αποφάσισαν έτσι να περάσουν τις μέρες του Πάσχα παρέα, κάνοντας μαζί Ανάσταση, μένοντας μάλιστα στο ίδιο σπίτι το βράδυ της Αναστάσεως, εκεί προς την πλευρά της Αγίας Σοφίας, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα, οπού φυσικά δεν μπορούσαν να παραμείνουν σε ένα διαμέρισμα, βρήκαν καταφύγιο σε μία βίλα προς την δεξιά πλευρά των προαστίων της Πάτρας.
Η βίλα ήταν ενός Πατρινού από την παρέα τους, ενός παιδιού που το… φυσάει το χρήμα, ο οποίος αξιοποιώντας το γεγονός ότι οι γονείς του πηγαίνουν για Πάσχα προς Κυκλάδες μεριά, είπε να περάσει τις ημέρες αυτές μαζί με φίλους, καλώντας τους μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα, στο εξοχικό του. Άλλο που δεν ήθελαν αυτοί. Αγόρια και κορίτσια έστησαν χορό στο άκουσμα της είδησης,βρίσκοντας έτσι ένα υπαίθριο καταφύγιο και με πισίνα παρακαλώ, για να ψήσουν τον οβελία τους στην εξοχή, δίπλα από την θάλασσα.
Η παρέα λοιπόν των φοιτητών το γλέντησε παραδοσιακά. Τουλάχιστον αρχικά. Έβαλε τον οβελία στην σούβλα να ψήνεται (ας είναι καλά ο κρεοπώλης της γειτονιάς που τους βοήθησε), έβαλαν και το κοκορέτσι τους και διασκέδαζαν πίνοντας και γλεντώντας, με δυνατή μουσική.
Μέχρι να γίνει το αρνί τα παιδιά είχαν γίνει για τα καλά «τάβλα», πίνοντας μπύρες, κρασιά και ούζα που είχαν προμηθευτεί. Τα κορίτσια από την μέθη τους χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής στο γκαζόν,  μένοντας με τα μισά ρούχα τους, όμως εκείνα που ξεκίνησαν τις βλακειούλες ήταν τα αγόρια της παρέας. Μη έχοντας άλλη υπομονή και νομίζοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με το ψήσιμο, άρχισαν να πετάνε μεταξύ τους κοκορέτσια και γλυκά με αποτέλεσμα να γίνει χαμός. Ο ένας από αυτούς μάλιστα πήρε το αρνί από την σούβλα και ξεκίνησε να κυνηγά τους υπόλοιπους.
Τα κορίτσια, βάζοντας τα με τα όπως πάντα ανεύθυνα αγόρια, τους πήραν στο κυνήγι με το λάστιχο, κάνοντας τους μούσκεμα, με τα αγόρια να ανταποδίδουν και αυτά με νερά από το ντους. Όπως καταλαβαίνετε η βουτιά στην πισίνα δεν άργησε να έρθει με την αρχή να την κάνει ένα ζευγάρι που έτσι και αλλιώς κάτι παιζόταν μεταξύ του.
Το θέμα όμως είναι ότι οι φωνές και οι φασαρίες που έκαναν από το κυνηγητό, από το μπουγέλο και από την όλη  βαβούρα ήταν τόσο έντονες που η γειτονιά που γλεντούσε και αυτή σουβλίζοντας τον καθιερωμένο οβελία ανησύχησε, γνωρίζοντας ότι οι γείτονες τους απουσίαζαν και ότι στην βίλα υπήρξε μόνο το αγόρι με την παρέα του.
Και όταν ένας γείτονας ανησυχώντας για το τι συμβαίνει, πήγε στην βίλα, δεν πίστευε στο θέαμα που έβλεπε. Αγόρια και κορίτσια να χορεύουν γυμνά μουσκίδι από το νερό στο γκαζόν, δίπλα από την πισίνα μέσα στην οποία ο μισοψημένος οβελίας έκανε βόλτες…
Ο γείτονας έφυγε νομίζοντας ότι κάτι είχε πιεί παραπάνω. Όσο για την παρέα των φοιτητών; Ακόμα στην βίλα πρέπει να’ ναι…
patrasevents