Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πιάτσα για ηλικιωμένους στην πλατεία Γεωργίου,χθες στις 11 το πρωί, μπροστά στα μάτια των περαστικών

Πιάτσα για ηλικιωμένους στην πλατεία Γεωργίου, στις 11 το πρωί, μπροστά στα μάτια των περαστικών Ανήλικες και ενήλικες Ρομά, κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητες

Ανήλικες και ενήλικες Ρομά, κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητες

Η φωτογραφία που βλέπετε, είναι τραβηγμένη χθες στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Την ώρα δηλαδή που η πλατεία σφύζει από ζωή με δεκάδες περαστικούς, άρα και... πιθανούς πελάτες, ιδίως δε ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι και η βασική τους πελατεία. Μετά τον διωγμό από την πλατεία Όλγας, ο οποίος ήταν συνέπεια των συλλήψεων και των ελέγχων που έγιναν για τον εντοπισμό υπαίθριας, ή και στεγασμένης σε γνωστή καφετέρια, πορνείας, η πιάτσα μετατοπίστηκε προς το κέντρο και σε κοινή θέα.
Ανήλικες και ενήλικες Ρομά, κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητες όπως και οι ηλικιωμένοι πελάτες τους, μπροστά στα μάτια θαμώνων και περαστικών.
Η συναλλαγή, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του thebest.gr γίνεται πριν τη δουλειά για την αποφυγή κινδύνου εξαπάτησης, ενώ τις ημέρες των εορτών στο κόλπο μπαίνουν και Ρομά από άλλες περιοχές που έρχονται στην Πάτρα λόγω ανοίγματος του κύκλου...εργασιών, ή μάλλον μεταφέρονται στην Πάτρα από τα γνωστά κυκλώματα εκμετάλλευσής τους.
Η εικόνα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια σύγχρονη πόλη, ιδίως δε όταν αφορά ανήλικα παιδιά, τότε μιλάμε για την απόλυτη εξαθλίωση.
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου
TheBest