Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το επόμενο υδατοδρόμιο θα κατασκευαστεί στην Πάτρα – Τα υδροπλάνα επανέρχονται από τις αρχές του 2014

Την δημιουργία 12 υδατοδρομίων σε όλη την χώρα περιλάμβανε το αρχικό πρόγραμμα των Ελληνικών Υδατοδρομίων κατά το διάστημα 2004-2008. Η οικονομική κρίση όμως που ακολούθησε άφησε και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα να πάνε πίσω και έτσι η αδειοδότηση και η κατασκευή των πρώτων υδρατοδρομίων θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. 


Το θετικό βέβαια για την περιοχή μετά την πρώτη ομάδα εργασίας που ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο από τώρα περίπου, έρχεται η σειρά της Πάτρας για δημιουργηθεί εδώ  το επόμενο υδατοδρόμιο. 

Ήδη έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) για την αδειοδότησή του.  Στόχος του ΟΛΠΑ είναι το υδατοδρόμιο Πατρών να αποτελέσει το κεντρικό υδατοδρόμιο και την κύρια βάση λειτουργίας των υδροπλάνων για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Οι πρώτες πτήσεις  των υδροπλάνων πάντως, σύμφωνα με τα "tanea" θα γίνουν στα νησιά του Ιονίου, καθώς ήδη η εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Οθωνούς και την Ερεικούσσα για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό και τις Σποράδες.

patrasevents.gr

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς