Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου της Πάτρας, που βραβεύτηκαν από το CERN και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα δημιουργώντας τη δική τους εταιρεία

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου της Πάτρας, που βραβεύτηκαν από το CERN και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα δημιουργώντας τη δική τους εταιρεία Η FEAC ανήκει στους Σωτήρη και Χάρη Κόκκινο

Η FEAC ανήκει στους Σωτήρη και Χάρη Κόκκινο

Μια ομάδα νέων μηχανικών από το Πολυτεχνείο της Πάτρας, αποφάσισε να αξιοποιήσει  το βραβείο που έλαβε από το CERN και να δημιουργήσει μια εταιρεία μελετών που βασίζεται στην επιστημονική αριστεία και απευθύνεται στους ισχυρούς βιομηχανικούς και σε άλλους διεθνείς ομίλους.
Πρόκειται για την  FEAC που ανήκει στους Σωτήρη και Χάρη Κόκκινο και υποστηρίζεται από τη Στρατηγική Πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» στη Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, εδώ και έξι μήνες.
Οι νέοι επιστήμονες, αν και εργάζονταν στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης.
«Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό, εάν δεν ήμαστε τόσο δεμένοι μεταξύ μας. Κοινό μας στοιχείο είναι το Πολυτεχνείο Πατρών και το ότι υπήρξαμε φίλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια», εξηγεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Σωτήρης Κόκκινος.
Αφορμή για την ίδρυση μιας πολλά υποσχόμενης startup ήταν η μελέτη που έκαναν οι δύο επιστήμονες για το μαγνήτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN). Η βράβευση της μελέτης τους έκανε να σκεφτούν ότι μπορούν να τη μετατρέψουν σε επιχειρηματική ιδέα και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα μια επιτυχημένη εταιρεία μελετών, με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, που να έχει στόχο την παγκόσμια αγορά.
Η ιδέα της FEAC είναι η εξής: Επιχειρηματικότητα με βάση την επιστημονική αριστεία, επικυρωμένη από τον πρώτο ευχαριστημένο πελάτη που είναι το CERN. Αυτό είναι και το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το οποίο η FEAC ξεκινά το ταξίδι της επιχειρηματικότητας στον παγκόσμιο χάρτη.
Η FEAC Engineering είναι μια νέα, δυναμική τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων και κατασκευών, μέσω προσομοίωσης με πεπερασμένα στοιχεία.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών εφαρμογών, όπως κατασκευές μαγνητών, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, ναυτιλία, ενέργεια και κατασκευές.
Και ενώ η εταιρεία μόλις ιδρύθηκε, η προσπάθειά της διαρκώς επιβραβεύεται από τους ίδιους τους πελάτες, οι οποίοι επιλέγουν τη FEAC ως αναγνώριση της ποιοτικής δουλειάς που προσφέρει. To CERN έχει επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του με επαναλαμβανόμενα projects τα οποία αναθέτει στη FEAC.
Παράλληλα πολλά έργα από διάφορους χώρους, όπως C-job-Marine Engineering, Oakland University-Bioengineering Dept, Heliix Engineering, IMMG-Ινστιτούτο Μηχανολογικών Ερευνών, LSAT-Ομάδα διαστημικών ερευνών, αυξάνουν τη βάση των πελατών καθώς επίσης και την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και το euro2day.gr
TheBest