Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Δωρεάν ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας από τα τέλη Απριλίου

 Δωρεάν ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας από τα τέλη Απριλίου
O δήμος ξεκινά την υλοποίηση του προγράματος της ΑΔΕΠ
Δωρεάν ποδήλατα θα διαθέσει στους Πατρινούς ο Δήμος της Πάτρας από τα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για τις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που έχει ενταχθεί ο Δήμος για την χρήση και την διάδοση του ποδηλάτου.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πρόγραμμα ο Δήμος θα προμηθεύσει σε πρώτη φάση 30 ποδήλατα, τα οποία θα μπορούν να τα παίρνουν σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της πόλης όπου και θα σταθμεύουν.
 Δωρεάν ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας από τα τέλη Απριλίου Χώροι στάθμευσης για τα ποδήλατα θα είναι το κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, η Αγορά Αργύρη, το παρκινγκ «Γεώργιος Καλλεντζιώτης», η πλατεία Τριών Συμμάχων και το νότιο λιμάνι της πόλης.
Ήδη στα συγκεκριμένα σημεία έχουν τοποθετηθεί και οι σχετικές μπάρες από τα συνεργεία του Δήμου. Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν, ωστόσο θα είναι αναγκαία η έκδοση ειδικής κάρτας από την ΑΔΕΠ που είναι και ο βασικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος είναι το ποδήλατο να γίνει ακόμα περισσότερο μέρος της καθημερινότητας αυτής της πόλης, η διάδοση του ως μέσο μεταφοράς στο κέντρο και φυσικά η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού που χαρακτηρίζει την Πάτρα, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής των πολιτών της. 
patrasevents