Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Έρχεται στην γενέτειρα της, την Πάτρα η βραβευμένη Λένα Δροσάκη με την παράσταση "Αχ!" μετά το Πάσχα

Έρχεται στην γενέτειρα της, την Πάτρα η βραβευμένη Λένα Δροσάκη με την παράσταση "Αχ!" μετά το Πάσχα Στο θέατρο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στις 23-25 Απριλίου 2015a

Στο θέατρο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στις 23-25 Απριλίου 2015

Είναι από τα πιο φρέσκα και ταλαντούχα πρόσωπα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό θέατρο και πρόσφατα κέρδισε το πολύ τιμητικό για ένα νέο ηθοποιό θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».
Ο λόγος για την γαλανομάτα Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη, η οποία μετά την επιτυχία των παραστάσεων που έδωσε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα μαζί με την ομάδα bijouxdekant, θα έρθει στην γενέτειρα της, την Πάτρα για να παρουσιάσει το τρυφερό και σκοτεινό «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη. Θα το παρουσιάσει σε τέσσερις επιλεγμένους σταθμούς, σε μία μίνι περιοδεία αρχίζοντας από τις 17 - 19 Απριλίου 2015 στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κατόπιν θα έρθει στην Πάτρα, στο θέατρο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στις 23, 24 και 25 Απριλίου 2015 ενώ στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στις 30 Απριλίου & 1, 2,3 Μαϊου 2015, στο Θέατρο BlackBox, στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος η παράσταση «Αχ!» έχει προγραμαμτιστεί να παιχθεί και στις 9, 10 Μαίου 2015 στο ELAIώNASFESTIVAL, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος. «Αχ!»
Όπως αναφέρει το σάιτ kulturosupa.gr, το «Αχ!», ο αναστεναγμός, μία απλή και λυπητερή ιστορία, αυτό είναι το «αχ!»
Πες αχ! Η bijoux de kant (ξανα) αναστενάζει. Ο τρελός έρωτας του Νίκου, της Λιόλιας και της Βεργινίας επιστρέφει. Τα σώματα που αγαπήθηκαν, τα μαραμένα αίματα και οι παντοτινοί όρκοι συναντιούνται ξανά στο σκληρό φως του νέου αιώνα.
Η bijoux de kant (ξανα) διαβάζει την “Κερένια Kούκλα” το αθηναϊκό μυθιστόρημα που έγραψε στα 1911 ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και αναστενάζει έως υδάτων. Ένα ακατάπαυστο αχ! για την ομορφιά που χάθηκε και ξαναβρέθηκε, για το πολύ της ζωής και το ελάχιστο του θανάτου. Στο αχ! το σκοτάδι είναι προσωρινό και το φως ακόμα προσωρινότερο. Ο Θεός γελάει αλλά ούτε ο ίδιος δεν ξέρει για πόσο ακόμα. Φως και σκοτάδι αναβοσβήνουν. Ένα βαθύ αχ! και τα νερά ανεβαίνουν εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν.
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνική εγκατάσταση: Αντρέας Κασάπης
Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: PHOTOHARRIE
Video trailer: Γιώργος Αποστολόπουλος
Artwork: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Παίζουν οι:
Λένα Δροσάκη (Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015),
Δημήτρης Μοθωναίος (ο οποίος έπαιξε φέτος στον Ματωμένο Γάμο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα)
Κατερίνα Μισιχρόνη και η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το ρόλο που κάνει η Μαίρη Συνατσάκη θα αναλάβει στις εκτός Αθήανς παραστάσεις, η Αγνή Παπαδέλλη – Ρουσσέτου ενώ τον Δημήτρη Μοθωναίο, που υποδύεται τον Νίκο θα αντικαταστήσει ο Τάσος Καραχάλιος. Από την αρχική σύνθεση παραμένει η Λένα Δροσάκη και η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη.
Η συμπαθής Λένα Δροσάκη έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο Λιθογραφείον (είχε δουλέψει και για λίγο στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων) ενώ στη συνέχεια, έφυγε για την Αθήνα για να κάνει πραγματικότητα το καλλιτεχνικό της όνειρό. Εκτός από το έργο «Ramona Travel – Η γη της καλοσύνης» που της χάρισε και το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», έχει παίξει επίσης στις θεατρικές παραγωγές «Στέλλα Travel: Η γη της απαγγελίας» και «Είσαι σκοπός και γύρω μου χορεύουν τσοπανόσκυλα».

TheBest