Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Kαρναβάλι και χρώματα στην Αίγλη της Veso Mare - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με τις στολές

Σε καρναβαλικά χρώματα ντύθηκε η αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare το βράδυ της Δευτέρας 22ης Φεβρουαρίου, όπου άνοιξε για το κοινό η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.
Η μεταμφίεση και οι στολές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ουσία του Καρναβαλιού και σε μεγάλο βαθμό από αυτές εξαρτάται η επιτυχία και η εικόνα των μεγάλων παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Έτσι η έκθεση των στολών των πληρωμάτων, η οποία ταυτόχρονα δίνει και βήμα-δυνατότητα επιλογής στο κοινό για τις φετινές παρελάσεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Στην έναρξη της έκθεσης των στολών η Μπάντα του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον απαραίτητο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικά τραγούδια και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος χαιρέτησε την έναρξη της έκθεσης, μια μέρα μετά την έναρξη του τριωδίου καλωσορίζοντας τους Πατρινούς και υπογραμμίζοντας πως παρά τις δυσκολίες, θα γίνουν τα πάντα για να χαρούμε το Καρναβάλι μας όπως του αρμόζει.
Υπό τους ρυθμούς της καρναβαλικής μουσικής και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων και μας έδωσαν ένα δείγμα των όσων θα δούμε στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, προοιωνίζοντας τις εντυπωσιακές μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.
Στολές εμπνευσμένες με οδηγό την πολυχρωμία, τη φαντασία, την σάτιρα, το κέφι, το μυστήριο, τη δημιουργική διάθεση, τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό, την ευρηματικότητα, την ανατροπή, την πρωτοτυπία, καλούν όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν το μεγαλείο και τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας δραπετεύοντας από έγνοιες και προβλήματα.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: τις καθημερινές τις ώρες 18.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-22.00.
Τα πληρώματα θα παραλάβουν τις στολές τους από το χώρο την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρες 18.00-22.00.



Δείτε το site που έχει ξετρελάνει κόσμο στην Πάτρα για 2 σοβαρούς και πρακτικούς λόγους