Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πελετίδης: "Όχι στα hot spot στην Πάτρα - Αν έρθουν πρόσφυγες θα τους δώσουμε ρούχα και τρόφιμα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Πελετίδης: "Όχι στα hot spot στην Πάτρα - Αν έρθουν πρόσφυγες θα τους δώσουμε ρούχα και τρόφιμα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων για το μεταναστευτικό

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για τους πρόσφυγες και την περιοχή μας:
Το τελευταίο διάστημα αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται στην πιθανότητα ύπαρξης μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας και δημιουργία hot spot.
Με αφορμή λοιπόν τις γενικότερες εξελίξεις θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:
Οι ροές εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας, είναι αποτέλεσμα των πολέμων στην Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στη Συρία, στη Βόρειο Αφρική. Αυτές οι περιοχές είναι πλούσιες σε πρώτες ύλες, φυσικό αέριο, πετρέλαιο. Γι αυτό εκδηλώνονται μεγάλες συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι μαζί με όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό, έρχονται να αντιμετωπίσουν την ένταση της καταστολής στα σύνορα της Ε.Ε., με σοβαρή πιθανότητα ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χωρίς να το επιθυμούν. Ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε., της συνθήκης του Δουβλίνου, που εφαρμόζοντας τη Σέγκεν προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, hot spots… Και όλα αυτά με την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Είμαστε αντίθετοι με τα hot spots, που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού.
Αν έρθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.
Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, με διαδικασίες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Ο λαός κάθε χώρας μπορεί να λύσει μόνος του τα προβλήματά του, δε θέλει επιτηρητές και «σωτήρες».

ΠΗΓΗ thebest.gr

Δείτε το site που έχει ξετρελάνει κόσμο στην Πάτρα για 2 σοβαρούς και πρακτικούς λόγους