Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Θρήνος και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον Παντελή


Σπαραγμός στη Νέα Ιωνία όπου χιλιάδες άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη.
thrinos-kai-sparagmos-sto-teleutaio-antio-ston-panteli

Λαοθάλασσα και σπαραγμός στη Νέα Ιωνία όπου χιλιάδες άνθρωποι λένε το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη.
Όλα άρχισαν όταν η σορός του κατευθύνηθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, συνοδευόμενη με την μπάντα του, η οποία έπαιξε το αγαπημένο του τραγούδι, «Είχα Κάποτε μια αγάπη» για λαικό προσκύνημα. 

Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».
Λίγο μετά και συγκεκριμένα πριν από τις 3 το μεσημέρι το λευκό φέρετρο, σκεπασμένο με την σημαία μας βγήκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία με ένα ανθρώπινο ποτάμι να το ακολουθεί.


Κατά τη διάρκεια μάλιστα του λαϊκού προσκυνήματιος της σορός του Παντελή Παντελίδη δύο κορίτσια λιποθύμησαν μέσα στην εκκλησία και ζητήθηκε η συνδρομή γιατρού. 
Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι εκεί για να πει το τελευταίο αντίο
Συγκλονισμένη στην κηδεία του Παντελίδη η πρώην κοπέλα και μούσα του
Χιλιάδες άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, συγγενείς, φίλοι, η γειτονιά που μεγάλωσε ο Παντελής αλλά και εκατοντάδες θαυμαστές του βρίσκονται στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο αντίο σε ένα παιδί που ήρθε και έφυγε σαν κομήτης από τη ζωή.  Τραγική φιγούρα η μητέρα του, Αθηνά που υποβασταζόμενη ψέλλιζε: «που πας παιδί μου...».
Η σορός του σε λευκό φέρετρο έφτασε νωρίς το πρωί στον ιερό ναό όπου ο κόσμος που περίμενε ξέσπασε σε χειροκρότημα την ώρα που η φιλαρμονική έπαιζε το «είχα κάποτε μια αγάπη».


Συνάδελφοί του από το Πολεμικό Ναυτικό, νέα παιδιά, μαθητές ακόμα και από δημοτικά σχολεία της περιοχής βρίσκονται εκεί με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και και να φωνάζει Παντελή θα ζεις για πάντα.
«Τι διάσημος, ένα παιδί της διπλανής πόρτας ήταν, ένας απλός άνθρωπος» λένε οι γείτονες, άνθρωποι που θυμούνται τον Παντελή από μικρό παιδί και που τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του.


Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίζεται σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης όπου θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ο κόσμος που τον λάτρεψε και δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πόσο πρόωρα και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του.







Η Αθηνά Παντελίδου υποβασταζόμενη και βάζοντάς τη στη μύτη ένα μαντήλι με οινόπνευμα για να μην λιποθυμήσει ακολουθά την πομπή με τη σορό του γιου της, ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε τον τόσο πόνο και παρέμεινε στην εκκλησία μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να παέι στο κοιμητήριο με αυτοκίνητο. 


Δίπλα της όλοι οι καλλιτέχνες. Πάολα -Σύνηθιζε να τον αποκαλεί... αγοράκι μου-, Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Βασίλης Καρράς -«Έχασα το γιο μου», δήλωσε όταν έμαθε πως έφυγε από τη ζωή-, Πάνος Κιάμος, Γιώργος Τσαλίκης, Άντζελα Δημητρίου, Γιώργος Μαζωνάκης, Αμαρυλλίς, Γιώργος Σαμπάνης, Ελένη Φουρέιρα, Θέμης Αδαμαντίδης, Μέλισσες, Κώστας Μαρτάκης κ.α. 

Λίγο μετά τις 15.30 η σορός του τραγουδιστή φτάνει στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Όλοι χειροκροτούν δυνατά και παρατεταμένα.







Τα μέλη της ορχήστρας του και δεκάδες άλλοι μουσική, κρατώντας τα όργανά τους ακολουθούν, ενώ ο κόσμος φωνάζει... Αθάνατος, του πετάει λουλούδια και τραγουδά τις μεγαλύτερς επιτυχίες του. 
Οι πόρτες στις 15.40 κλείνουν. Η... λαοθάλασσα δεν χωράει να μπει στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης -λίγοι όμως τα καταφέρνουν, πηδώντας τα κάγκελα.
Μόνο τα μέλη της οικογένειάς του, οι στενοί συγγενείς, συνάλεφοι και φίλοι του θα προσπαθήσουν να βρουν όσο κουράγιο μπορούν για να σταθούν δίπλα του και να του πουν το στερνό αντίο. 
Φωτογραφίες: Eurokinissi / SOOC / NDP