Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Πήγαμε στους «τοίχους της καλοσύνης» της Πάτρας – Ξεκίνησαν ήδη οι προσφορές σε ρούχα και τρόφιμα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με δυσκολίες που όμως σιγά-σιγά ξεπερνιούνται λόγω της αποφασιστικότητας και του πάθους που επιδεικνύουν τα μέλη της ομάδας εθελοντών που τον εμπνεύστηκε, προχωράει «Ο τοίχος της καλοσύνης» στην Πάτρα. Ήδη οι συμπολίτες έχουν βρει και διαμορφώσει τα εφτά πρώτα σημεία όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να κρεμούν τρόφιμα, ρούχα και άλλα ήδη για εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη.
Το thebest.gr επικοινώνησε με μέλη της πρωτοβουλίας τα οποία μα μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην ανεύρεση των σημείων που έχουν υποδείξει Πατρινοί για την τοποθέτηση των κρεμαστρών. Παράλληλα, όπως μας ενημερώνουν, δύσκολη υπόθεση αποδείχθηκε και η τοποθέτηση αυτή καθ’ εαυτή λόγω σκληρότητας των υλικών (μπετόν, πέτρα και χώμα) που έχουν φτιαχτεί οι παλαιοί τοίχοι της πόλης.
Παράλληλα καλούν τους διευθυντές δημοτικών και όχι μόνο σχολείων της Πάτρας να συμβάλουν την προσπάθειά τους και να τους δώσουν την άδεια να κρεμάσουν εξωτερικά των τοίχων τους οι κρεμάστρες της ομάδας ή να κατασκευάσουν τις δικές τους. «Εμείς θα συνεχίσουμε με τη βοήθεια των πολιτών στην τοποθέτηση κι άλλων κρεμαστρών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Τα πρώτα 7 σημεία έχουν ως εξής:
1. Αρχή της Βορείου Ηπείρου 42-44 ( προς τα επάνω προς πλατεία Βουδ).
2. Βορείου Ηπείρου 121 (χαμηλά προς Κορίνθου).
3. Όθωνος Αμαλίας και Παντανάσσης γωνία.
4. Αθηνών με τέρμα Αγίας Σοφίας, έναντι σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.
5. Αγίου Ανδρέου και Ιωσήφ Μαγιερ επί της Μαγιερ , λίγο πιο πριν από το επίκεντρο σε παλιό κτίριο.
6. Πατρέως και Υψηλάντου αρχή σκάλες.
7. Παλαιών Πατρών Γερμανού 62 (παλαιό σιδεράδικο) δίπλα σχεδόν στο κτίριο με το θέατρο σκιών.
Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.