Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα - Το Καρναβάλι των Μικρών κάνει στάση στα Ψηλαλώνια και υπόσχεται ένα διήμερο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού!

Πάτρα - Το Καρναβάλι των Μικρών κάνει στάση στα Ψηλαλώνια και υπόσχεται ένα διήμερο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού!
Ανεβάζει ταχύτητες το Καρναβάλι των Μικρών, που με φετινό θέμα «Τι θα ήθελες να γίνει όταν μεγαλώσεις;;;» υποδέχεται τους μικρούς φίλους του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην Κεντρική Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Μετά την μεγάλη επιτυχία των δυο περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες Ταραμπούρας και Αρόης το Καρναβάλι των Μικρών κάνει στάση στα Υψηλά Αλώνια και υπόσχεται ένα διήμερο χαράς, ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, διασκέδασης, συνεργασίας, αυθορμητισμού και δημιουργίας, ανασύροντας από την καρδιά των μικρών τα πιο λαμπερά καρναβαλικά όνειρα και τονώνοντας τις προσδοκίες τους για ένα αύριο γεμάτο αισιοδοξία και ελπίδα.
Η Καρναβαλούπολη θα υποστηριχτεί και θα πλαισιωθεί από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων (Λύκος, Γίγαντας με κοκκινοσκουφίτσα, Μανιτάρια, Φανάρια, Δέντρο, Κλόουν), που θα μεταμορφώσουν την πλατεία σε έναν παραμυθένιο, καρναβαλικό παιδότοπο.
Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, παραδοσιακή αιχμή των Καρναβαλουπόλεων, αναμένεται και φέτος να αγκαλιάσει το πλήθος των λιλιπούτειων και των συνοδών τους, σε μια διήμερη γιορτή μουσικής, χορού, παιχνιδιού, μεταμφιέσεων, κατασκευών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Κεντρικής Καρναβαλούπολης το Σαββατοκύριακο θα έχει ως εξής:
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Πλ. Υψηλών Αλωνίων, 11.00 – 14.00
-11.30-12.15: Παντομίμα από τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Πατρών, 15ο Δημοτικό Πατρών, 32ο Δημοτικό Πατρών, 55ο Δημοτικό Πατρών, Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.
-12.15-13.00: Χορευτικό από την Ομάδα του Dance Studio
-13.00-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών.
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016
Πλ. Υψηλών Αλωνίων, 11.00 – 14.00
-11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου
-11.30-11.45: Χορευτικό Μοντέρνου Χορού από ομάδα παιδιών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και 17ου Νηπιαγωγείου Πατρών
-11.45-12.15: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.
-12.30-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται:
α)δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών β)«Καρναβαλοσκίτσα» από τα παιδιά του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 49ου Νηπιαγωγείου Πατρών.
Τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει το Σαββατοκύριακο «εμψυχωμένος» ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών.
Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2016: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8, KOSMOS 93,6 FM.
Πάτρα - Το Καρναβάλι των Μικρών κάνει στάση στα Ψηλαλώνια και υπόσχεται ένα διήμερο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού!