Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)

Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)
Κάθε απόγευμα δεκάδες νέοι αράζουν στα σκαλιά της, ενώ αυτές ενώνουν το "χθες" με το "σήμερα"
Οι σκάλες στην Πάτρα είναι ένα ιδιότυπο στοιχείο της πόλης που ενώνουν την άνω πόλη με την κάτω πόλη και αποτελούν σημείο αναφοράς, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της.
Είναι, με ένα συμβολικό τρόπο, το στοιχείο που συνδέει το παλιό με το καινούργιο, το αρχαίο με το σύγχρονο. Αποτελούν, όμως, ταυτόχρονα και σημείο συνάντησης για τους νέους και τους φοιτητές της Πάτρας.
Εκεί δίνουν τα ραντεβού τους, εκεί κάνουν τις συζητήσεις τους, καθισμένοι στα σκαλάκια, ανάμεσα στο άρωμα των λουλουδιών που αυτή την εποχή μοσχομυρίζουν και το ηλιοβασίλεμα που δύει, εκεί κοντά στο Αρχαίο Ωδείο και στα ρωμαϊκά κτίσματα που χαρακτηρίζουν το περίγυρο της Γεροκωστοπούλου και της Ηφαίστου.
Οι σκάλες, που το τελευταίο διάστημα αποτελούν το κύριο σημείο αναφοράς της νεολαίας της Πάτρας και που κάθε απόγευμα γεμίζουν από κόσμο που αράζει ανέμελα στα σκαλιά της, δεν είναι ούτε οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ούτε της Αγίου Νικολάου.


Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)
Είναι αυτές της οδού Πατρέως. Λίγο πιο απόμακρες και πιο μικρές από τις άλλες δύο, όμως έχουν πάρει τα… πάνω τους τους τελευταίους μήνες, από την εποχή που «ανέβηκε» ο πεζόδρομος της Ηφαίστου.
Οι σκάλες της Πατρέως στην συνείδηση της νεολαίας της Πάτρας, συνδέονται με τον πεζόδρομο της Ηφαίστου που περνάει από κάτω της και κάθε απόγευμα, ειδικότερα τώρα που η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά, αποτελεί την βασική της επιλογή για… άραγμα, μέχρι η παρέα να αποφασίσει τι θα κάνει και που θα πάει.


Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)
Από τις σκάλες της Πατρέως οδηγείται κανείς στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, δίπλα από το Ρωμαϊκό Ωδείο, και εκεί μπαίνει πλέον στην άνω πόλη. Από τα σκαλάκια της, ο γραφικός πεζόδρομος της Ηφαίστου μοιάζει ακόμα πιο όμορφος, έχοντας γύρω του τα ρωμαϊκά ερείπια των κτισμάτων.
Οι σκάλες της οδού Πατρέως εκτός από σημείο συνάντησης αποτελεί και χώρο δημιουργίας για αρκετούς νέους, καθώς κατά καιρούς γίνονται διάφορα πολιτιστικά events, ποικίλων τεχνών έκφρασης.


Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics) Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)
Όσο όμως η νεολαία δείχνει την προτίμηση της στα σκαλάκια της οδού Πατρέως, άλλο τόσο η πόλη δείχνει την αδιαφορία της, καθώς οι φορείς μάλλον τις έχουν εγκαταλείψει, χωρίς να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να τις φροντίσουν από την φθορά του χρόνου.


Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics) Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics) Οι πιο «in» και πιο γραφικές σκάλες της Πάτρας, είναι αυτές της Πατρέως (pics)
patrasevents