Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες

Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες
Όαση δροσιάς για τους περαστικούς και ένα διαχρονικό "κόσμημα" για την Πάτρα
Από την στιγμή που τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, τα λιονταράκια τους δεν είχαν βγάλει νερό και έτσι ήταν «ξερά» όλο αυτό το διάστημα.
Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες
Από σήμερα όμως ο Δήμος λειτούργησε και πάλι τα συντριβάνια, βγάζοντας τους νερό και δίνοντας μία ανάσα δροσιάς στην πλατεία Γεωργίου εν όψει της θερμοκρασίας που ανεβαίνει και του καλοκαιριού που έρχεται. 

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, έτσι, γεμίζουν και πάλι από νερό και έτσι οι περαστικοί θα μπορούν να πετάξουν ένα νόμισμα στη "λιμνούλα",  όπως το λέει η παράδοση (αλλά και η σχετική διαφήμιση του ΟΠΑΠ), κάνοντας μία ευχή.
Η δική μας ευχή; Μετά από τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν, σώζοντας τα από την υγρασία, από την φθορά και από την σκουριά, με τα λιονταράκια τους να γυαλίζουν από την λάμψη τους, να μην υπάρξουν φαινόμενα βανδαλισμού από πολίτες, όπως έγινε με το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι στο μάρμαρο του ενός, λίγες ώρες μετά τον καθαρισμό τους.
Είναι ένα κόσμημα για την πόλη, ένα κόσμημα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, και φυσικά, εκτός από το να τα θαυμάζουμε, οφείλουμε να τα σεβόμαστε.
Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Βόντα για το patrasevents.gr.

Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες Τα συντριβάνια  της πλατείας Γεωργίου έβγαλαν και πάλι νερό - Δείτε φωτογραφίες
patrasevents