Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πάτρα: Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 18 και 19 Απριλίου - Τι αξίζει να δείτε

Πάτρα: Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 18 και 19 Απριλίου - Τι αξίζει να δείτε Ξεχωρίζουν η συναυλία αφιέρωμα στον Ζαμπέτα, η live εμφάνιση της Μελίνας Ασλανίδου και η παράσταση "Αμάρτησα για το παιδί σου"

Ξεχωρίζουν η συναυλία αφιέρωμα στον Ζαμπέτα, η live εμφάνιση της Μελίνας Ασλανίδου και η παράσταση "Αμάρτησα για το παιδί σου"

Ξεκινώντας με θέατρο, στο Πάνθεον της Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη, παίζεται η παράσταση «Αμάρτησα για το παιδί σου» του θεάτρου Κιβωτός, το Σάββατο 18/4 στις 18:00 & 21:00 και την Κυριακή 19/4 επίσης στις 18:00 & στις 21:00.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βάλαρη και παίζουν οι ηθοποιοί Σωτήρης Καλυβάτσης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ζήσης Ρούμπος, Μαρία Ανδρούτσου, Γιάννα Ζιάννη, Πετρούλα Χρήστου, ο Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης, ο Βασίλης Γιακουμάρος και ο Μάρκος Λεζές. Τα εισιτήρια κοστίζουν το κανονικό: 20 ευρώ, το Μαθητικό-Φοιτητικό: 15 ευρώ και των Ανέργων: 12 ευρώ.
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το Σάββατο 18/4, στις 21.30 παρουσιάζει το «Χαμένοι στον παράδεισο» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Πρόκειται για την παράσταση – βαλίτσα που ήδη παρουσιάστηκε σε χώρους εκτός θεάτρου όπως στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου. Το κείμενο είναι των Falk Richter και Sarah Kane σε δραματουργική επεξεργασία του Θοδωρή Αμπαζή, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η σκηνοθεσία του Διονύση Βούλτσου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Ελένη Καλαντζοπούλου.
Στο Λιθογραφείον το σαββατοκύριακο 18 και 19/4/2015 στις 21.30 θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ανάμισης Ντενεκές». Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακριδάκη (Εκδόσεις Εστία, 2008) που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους. Η διασκευή είναι της Μαρίας Αιγινίτου, η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία και του Χάρη Χαραλάμπους, ο οποίος και ερμηνεύει.
Γενική είσοδος 12 € και μειωμένο εισιτήριο στα 8 €.
Κρατήσεις στο τηλ. 2610 328394 και με μήνυμα στην σελίδα του Λιθογραφείον στο facebook.
Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το Σάββατο 18 και 19 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά με τίτλο «Οι νεράιδες και τα ξωτικά ξυπνούν:Ήρθε η Άνοιξη». Φτιάχνουμε κούκλες από φυσικά πολύχρωμα υλικά και δημιουργούμε μια χορογραφία. 
Οι ώρες είναι το Σάββατο 12.00-14.00 και την Κυριακή 14.30- 17.00.
Το θέατρο act διοργανώνει το εργαστήρι μαζί με την ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι και σε συνεργασία με την Κορίνα Κοτσίρη, κουκλοπαίκτρια και ηθοποιό. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ το κάθε session ανά παιδί.
Την Κυριακή 19/4/2015 στις 20.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα λάβει χώρα η μουσική παράσταση αφιέρωμα στον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα με τίτλο «Μπουζούκι αγάπη μου». Θα συμμετάσχουν η Λαική Συμφωνική Ορχήστρα Εν-χορδώ του μαέστρου Θόδωρου Γεωργόπουλου, ο σπουδαίος ερμηνευτής Φίλιππος Νικολάου, τρεις ακόμη ερμηνευτές (Διονυσία Καρόκη, Σπύρος Βέρρας και Δημήτρης Δημόπουλος) και άλλοι όπως ο Χορευτικός Σύλλογος Καρατζάδες.
Στο Metropolis live στην Τσαμαδού, μετά τις 21.30 θα εμφανιστούν live την Κυριακή η Θεσσαλονικά ρεμπέτισσα Μαριώ παρέα με την λαική ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, οι οποίες συνεργάστηκαν με επιτυχία τον περασμένο χειμώνα στην Αθήνα.
Ακόμα στο Ακρωτήρι στο Ρίο την Κυριακή μετά τις 21.30 θα εμφανιστεί live η Μελίνα Ασλανίδου με την ιδιαίτερη λαική φωνή, ερμηνεύτρια αγαπημένων τραγουδιών όπως το «Τετάρτη βράδυ», το «Ναι θα πω» αλλά και το «Τι σου’ κανα και πίνεις». Η Μελίνα Ασλανίδου είναι για 2η χρονιά και κριτής στο The Voice στον ΑΝΤ1.
Για την Δευτέρα 20/4/2015 να μην ξεχάσουμε πως στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Έμπορος της Βενετίας» από την θεατρική ομάδα του 9ου ΕΠΑΛ Πάτρας και την Συμφωνική Μαντολινάτα του Μουσικού σχολείου της Πάτρας. Χορηγός επικοινωνίας είναι το thebest.gr.
Στην γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη, προλάβετε να πάτε να δείτε την καινούρια δουλειά της εικαστικής δημιουργού Αντωνίας Γρίβα με τίτλο “ Reflet d’âme / Αντανάκλαση της ψυχής ”. Η έκθεση ολοκληρώνεται το Σάββατο 18 Απριλίου 2015.
Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως και τις 29 Απριλίου 2015 η έκθεση «Θαυμάσιες εικόνες του βέλγικου κινούμενου σχεδίου», που συντελείται στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Βελγικό κέντρο κόμικς, το Πολύεδρο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Στην Αγορά Αργύρη από την Μεγάλη Δευτέρα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η σημαντική έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», μία έκθεση/εργαστήριο ιστορίας της τέχνης της περιόδου: Δικτατορία Μεταξά, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος, Τόποι Εξορίας έως το 1967 που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
*Να προσθέσουμε ακόμα πως την Δευτέρα και Τρίτη 20 και 21/4/2015 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 21.30 θα παρουσιαστεί η περφόρμανς Manifesto 2083 με τον γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Αλεξανδρή.
Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
TheBest