Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μυστήριο με καταστηματάρχη κοντά στα ΤΕΙ


Τι συμβαίνει με γνωστό ανύπαντρο επιχειρηματία της Πάτρας, ιδιοκτήτη καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή του ΤΕΙ, που το λειτουργεί με υπαλλήλους, αλλά την «πέφτει» σε αγόρια 16-17 ετών;



Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει είναι ότι... τον έχουν πάρει χαμπάρι, και όλα δείχνουν πως... του ετοιμάζουν «φάκα» για να τον πιάσουν επ' αυτοφώρω!


Η παρενόχληση στα ανήλικα αγόρια, γίνεται αρχικά μέσω του διαδικτύου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο facebookδεν έχει καμία απολύτως φωτογραφία, όμως φροντίζει να «ελκύει» τα υποψήφια θύματά του με άλλες φωτογραφίες.


Ο περίπου 40χρονος άνδρας, σύμφωνα με καταγγελία ενός εκ των υποψήφιων θυμάτων του, ενεργεί ως εξής: Πλησιάζει αγόρια 16-17 ετών, στα οποία κάνει στην κυριολεξία «focus». Τα περνά από κόσκινο! Μαθαίνει πράγματα για την προσωπική τους ζωή (πολλές φορές τα «ψαρεύει» κιόλας) ενώ φροντίζει να πλησιάζει μαθητές - παιδιά χωρισμένων γονιών ή με άλλα προβλήματα (άνεργοι γονείς ή γονείς με ασθένειες) ώστε να μην υπάρχει... άμεση εποπτεία. Ο άνδρας παρακολουθεί συνεχώς την δραστηριότητα του παιδιού (γι αυτό και επιλέγει - στοχεύει ένα κάθε φορά) μέχρι που φθάνει στο σημείο να πηγαίνει και να το παρακολουθεί σε αγώνες στους οποίους αθλείται, σε προπονήσεις κλπ. Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις (αν ο μαθητής έχει και αθλητικά εξωσχολική δραστηριότητα) φροντίζει να το «τονώνει» ώστε να το φέρει ακόμη περισσότερο κοντά του.


Το «δόλωμα» που χρησιμοποιεί είναι η στοργή, η φιλία, η παρέα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι κάνει μετά, αφού καμία καταγγελία δεν έχει γίνει (μέχρι σήμερα) από γονείς. Έστω και αν ορισμένοι εξ αυτών έχουν καταλάβει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και μάλιστα τον έχουν προειδοποιήσει! Προφανώς τα παιδιά δεν μιλούν σε αυτούς. Σε κάποιες περιπτώσεις δε αναλαμβάνει και τη μεταφορά του ανήλικου που έχει στοχοποιήσει με το αυτοκίνητό του. Ενίοτε παίρνει μαζί του και μία από τις υπαλλήλους του για «ξεκάρφωμα»!


Ενημερωμένη είναι και η Αστυνομία (Τμήμα Ασφαλείας) ωστόσο αν δεν υπάρξει επίσημη καταγγελία... δεν μπορούν να επέμβουν.


Ωστόσο το κατάστημά του έχει γίνει ούτως ή άλλως στέκι νεαρών, και φυσικά αυτός το εκμεταλλεύεται! Όμως βγαίνει έξω μόνο όταν δει πως στην παρέα βρίσκεται και το παιδί που έχει βάλει στόχο. Αν πάλι αυτό δεν εμφανιστεί, του στέλνει μήνυμα στο facebookκάνοντάς του «ναζιάρικα παράπονα» πως... δεν εμφανίστηκε!


Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ο άνθρωπος που μας το κατήγγειλε δεν έχει αποδείξεις για το τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος, ωστόσο και μόνο ο έλεγχος από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν αποκλείεται να βγάλει... λαβράκι!

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/