Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Με τέτοιο καιρό... φύγαμε για εκδρομή - 2+1 προτάσεις για μονοήμερη από την Πάτρα!

O καιρός ενδείκνυται για μονοήμερες αποδράσεις ή και για weekend με ρετρό αύρα…
Με διαχρονικές αξίες μπαίνουμε σε mood για αποδράσεις της διπλανής πόρτας! Πόλεις και χωριά με vintage γοητεία που θα σας κοστίσουν μόνο την βενζίνη σας και θα σας ανεβάσουν.

Βέβαια κανένα από τα προτεινόμενα μέρη δεν εξαντλείται σε μια μέρα, όμως την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου δεν μπορούμε και να μην πάμε και πουθενά αφού οι διακοπές των Χριστουγέννων αργούν!


Με τέτοιο καιρό... φύγαμε για εκδρομή - 2+1 προτάσεις για μονοήμερη από την Πάτρα!

Nαύπλιο (Love for ever...)

Το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο όμορφες ελληνικές πόλεις και συνάμα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας.
Αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη κατά κύματα, με αμείωτη ένταση όλες τις εποχές του έτους.
Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Αποπνέει μία ιδιαίτερη γοητεία που οφείλεται στην ξεχωριστή της αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.
Το Ναύπλιο έχει την τύχη (όπως άλλωστε και η Ρόδος και η Κέρκυρα και τα Χανιά) να διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτο τον παλιό αστικό πυρήνα του (δηλαδή το ιστορικό του κέντρο, όπως λένε και στην Ιταλία). Στην παλιά πόλη, που έχει πεζοδρομηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, συνδυάζονται αρμονικά η βενετσιάνικη φινέτσα, τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα γραφικά σοκάκια, οι καλόγουστες πλατείες, οι παραδοσιακοί ξενώνες, τα μερακλίδικα ταβερνάκια και τα αμέτρητα καφέ μπαρ στην παραλία με φόντο τη θάλασσα και το νησάκι - φρούριο Μπούρτζι, το ένα από τα τρία κάστρα της πόλης...


Με τέτοιο καιρό... φύγαμε για εκδρομή - 2+1 προτάσεις για μονοήμερη από την Πάτρα!

Άνω Χώρα Ναυπακτίας...

Σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, η Άνω Χώρα είναι το ομορφότερο ίσως χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας. Όταν την εξερευνήσετε, θα οδηγήσετε μέχρι την Ελατού, την Τερψιθέα και τον Πλάτανο, ή θα περπατήσετε τα ειδυλλιακά μονοπάτια που ενώνουν τα χωριουδάκια μεταξύ τους.
H Άνω Χώρα Ναυπακτίας είναι ένα χωριό που κάθε επισκέπτης βρίσκει τουλάχιστον έναν λόγο να το αγαπήσει...
Πανέμορφο φυσικό τοπίο, γραφικό με τα φαγητά και τις υποδομές του, αλλά και για την κοντινή του απόσταση από την Πάτρα.

Φεύγοντας από την όμορφη πόλη της Ναυπάκτου, το τοπίο θα αρχίσει να σας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Στα 55 περίπου χλμ. της«στριφογυριστής» διαδρομής μέχρι την αμφιθεατρική Άνω Χώρα, θα δείτε δάση από καστανιές, έλατα, κέδρους και βελανιδιές, πηγές, ρυάκια και μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς.
Τι να ψάξετε να γευτείτε; Αγριογούρουνο στιφάδο, λαχταριστά μαγειρευτά και τοπικές σπεσιαλιτέ... Ο στενός δρόμος της παλιάς αγοράς, είναι ιδανικός για βόλτες και οδηγεί στην άλλη… γειτονιά του χωριού, την Κάτω Χώρα, περίπου 800 μέτρα πιο χαμηλά.
Τα "ωραία" βέβαια εκτυλίσσονται φυσικά στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τα παραδοσιακά καφενεία κάτω από αγέρωχα πλατάνια. Εκεί βρίσκεται και ο επιβλητικός ναός της Αγίας Παρασκευής, με δύο ενσωματωμένα καμπαναριά, κτισμένος με πελεκητό μαύρο λιθάρι.


Με τέτοιο καιρό... φύγαμε για εκδρομή - 2+1 προτάσεις για μονοήμερη από την Πάτρα!

Αρχαία Ολυμπία...

H Πάτρα μπορεί να αποτελέσει μίας πρώτης τάξης βάση για έναν επισκέπτη που επιθυμεί να επισκεφτεί σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας όπως οι Μυκήνες, τα Καλάβρυτα οι Δελφοί και φυσικά ο γενέθλιος τόπος των Ολυμπιακών  Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία.

Μια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία είναι ιδανική για αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα παγκοσμίως.Απέχει περίπου 115 χιλιόμετρα από την Πάτρα και είναι ιδανικός προορισμός για ημερήσια εκδρομή. Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στον νομό Ηλείας και είναι γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων χρονολογείται πίσω στο 776 π.Χ. όπου τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια.