Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Αυξήθηκε ο αριθμός των αστέγων - Πιέσεις του Δήμου για τη χρηματοδότηση κοινωνικών παροχών

Ολοένα και αυξάνονται οι άστεγοι της πόλης και το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, με τον Δήμο Πατρέων να καλείται να είναι σε ετοιμότητα για να μπορέσει να τους δώσει βοήθεια, βοήθεια που έχουν ανάγκη, ειδικότερα αυτή την εποχή που ο χειμώνας πλησιάζει και οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου οι άστεγοι στην Πάτρα αγγίζουν τους 45 με 50 στον αριθμό. Τουλάχιστον τόσοι είναι αυτοί που έχουν απευθυνθεί μέχρι στιγμής στον Δήμο, ζητώντας βοήθεια. Στον αριθμό αυτόν βέβαια θα πρέπει να προστεθούν και οι άστεγοι εκείνοι που δεν έχουν απευθυνθεί στον Δήμο ή σε κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία για βοήθεια για τους δικούς τους λόγους. Το θέμα βέβαια για τον Δήμο είναι που θα στεγάσει όλα αυτά τα άτομα, ο αριθμός των οποίων από μήνα σε μήνα μεγαλώνει.
Η δημοτική αρχή έχει σαν πρόθεση της να τους στεγάσει και να τους δώσει ένα κατάλυμα σε πανσιόν της οδού Πατρέως, όμως από εκεί και πέρα δεν έχει την δυνατότητα να αναλάβει μεγαλύτερες πρωτοβουλίες από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο για τέτοιου είδους κοινωνικές παροχές. Όλα αυτά την στιγμή που το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με τις εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας να συντηρούνται ή να ζητούν να συντηρηθούν από την Τράπεζα Τροφίμων και τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο περιβάλλον της δημοτικής αρχής, η κυβέρνηση και το κράτος είναι απαραίτητο να βοηθήσει όλους αυτούς τους πολίτες, καθώς οι ανάγκες κοινωνικής παροχής είναι μεγάλες και η χρηματοδότηση για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ανύπαρκτη.
Προς μία τέτοια κατεύθυνση θα πιέσει η δημοτική αρχή, ζητώντας στη προσπάθεια της αυτή την υποστήριξη της Πάτρας και του Πατραϊκού λαού.

patrasevents.gr

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς