Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)Μόλις έχει τελειώσει το καλοκαίρι αλλά η διάθεση για εξορμήσεις και εκδρομές δεν σταματάει ποτέ! Κάποιοι πήραν την άδειά τους τον Ιούνιο και δικαιούνται να θέλουν να ξεσκάσουν 3-4 ημέρες ακόμα πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο, ενώ κάποιοι άλλοι βγαίνουν τώρα σε άδεια, που είναι ίσως και η καλύτερη εποχή από οικονομική άποψη.

Αυτή την περίοδο μπορείτε να χαρείτε την ελληνική φύση καθώς το όλο φθινοπωρινό κλίμα μόνο ασυγκίνητο δεν μπορεί να αφήσει κάποιον...
Έτσι λοιπόν το PatrasEvents.gr σας προτείνει 3 μοναδικούς προορισμούς εξαιρετικής ομορφιάς για να διαλέξετε τι σας ταιριάζει!

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)

Ορεινή Ναυπακτία

Κατάφυτες πλαγιές, έξοχα σηματοδοτημένα ορεινά μονοπάτια, παραμυθένια δάση με τρεχούμενα νερά, γραφικά χωριουδάκια που ξεπροβάλλουν πίσω από πυκνή βλάστηση.
Για κάποιον περαστικό απ’ τη Ναύπακτο είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί την ομορφιά που επιμελώς κρύβει η Ορεινή Ναυπακτία. Εκεί, στις πλαγιές, η Ορεινή Ναυπακτία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χωριών, που σήμερα ανήκουν σε τρεις δήμους (Δήμος Αποδοτίας, Δήμος Πυλήνης και Δήμος Πλατάνου), αρμονικά χωροθετημένα παρέα με δάση βελανιδιάς, ελάτων, οξιάς, πλατανιών και καστανιών.


Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Η Ορεινή Ναυπακτία χάρη στην δυσπρόσιτη επιφάνειά της, έγινε καταφύγιο πολλών κατοίκων σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα.
Προκειμένου να αποφύγουν τους εκάστοτε κατακτητές, οι Έλληνες αποτραβιόντουσαν στην Ορεινή Ναυπακτία, που ήταν δυσπρόσιτη για τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και όσους τέλος πάντων πέρασαν απ’ την περιοχή έχοντας κακές διαθέσεις.
Με την αστυφιλία του περασμένου αιώνα, ο πληθυσμός της Ορεινής Ναυπακτίας συρρικνώθηκε σε τέτοιο επίπεδο, που θα έλεγε κανείς ότι αν δεν υπήρχε τόσο έντονο τουριστικό ενδιαφέρον την τελευταία δεκαετία, σήμερα θα μιλάγαμε για νεκρή περιοχή.
Οι εκατοντάδες πεζούλες από ξερολιθιές που συντηρούσαν με την σοδιά τους, τους κατοίκους της Ορεινής Ναυπακτίας εγκαταλείφθηκαν στο χέρι της φύσης.
Τα παλιά σπίτια των χωριών της ορεινής Ναυπακτίας, χτισμένα από σχιστόλιθο στην πλειονότητά τους, παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα της παράδοσης με πολλές επιρροές απ’ την αρχιτεκτονική της Ηπείρου.
Το ενδιαφέρον τους εκδρομέων για την Ορεινή Ναυπακτία, πηγάζει απ’ την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να επιστρέψει έστω και για λίγο στους χαλαρούς ρυθμούς που επιβάλει η φύση.

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Παλιά μονοπάτια μέσα σε δάση, πλούσια πανίδα, ορεινά καταφύγια, βρύσες κρυστάλλινου νερού παντού, ποτάμια παραπόταμοι καταρράκτες και λίμνες, τσίπουρο, κάστανα, κρασί, πανηγύρια, τι άλλο να ζητήσει κάποιος;
Μαζί με το τουριστικό ενδιαφέρον στην ορεινή Ναυπακτία επέστρεψαν και οι άνθρωποι, αναπαλαιώνοντας τα σπίτια τους, ανοίγοντας καφενεία, ταβέρνες και ξενοδοχεία.
Έχοντας αποφύγει την άναρχη τουριστική «ανάπτυξη» της δεκαετίας του ’80 , η Ορεινή Ναυπακτία πλησιάζει πολύ σ’ αυτό που θα ονομάζαμε αυθεντική ελληνική ύπαιθρο.

Ναύπλιο

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου.
Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο που αγναντεύει τη θάλασσα.

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Με δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία, το Παλαμήδι με τα… 999 σκαλοπάτια, τα γραφικά καλντερίμια και τα ανθισμένα μπαλκόνια του, το Ναύπλιο φοράει τα φθινοπωρινά του και είναι έτοιμο να το ανακαλύψετε.

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Κάντε τη βόλτα σας στην παλιά πόλη, μείνετε στους όμορφους ξενώνες της περιοχής, περάστε από τη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος με την πρώτη ελληνική βουλή, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το αρχαιολογικό μουσείο και το ανάκτορο Ιωάννης Καποδίστριας και κάντε το μπάνιο σας στην Αρβανιτιά ή την Καραθώνα, για να νιώσετε λίγο ακόμη καλοκαιράκι.

Ναύπακτος

Φορά τα φθινοπωρινά της και μας κάνει να υποκύπτουμε αμέτρητες φορές στη γοητεία της! Η πόλη της Ναυπάκτου, ο εορτασμός της ιστορικής Ναυμαχίας αλλά και η πλούσια σε ομορφιά ορεινή ταυτότητα του νομού μάς δίνουν όλους τους λόγους για να μην καταχωνιάσουμε εύκολα τις βαλίτσες των διακοπών...
Μπορεί ο καιρός να μην ακολουθεί πιστά τα παραδοσιακά πρότυπα, αλλά εμείς δεν θα παραλείψουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τη μελαγχολική διάθεση της σκέψης του επερχόμενου χειμώνα με, τι άλλο, μια φθινοπωρινή εκδρομή στη Ναύπακτο! Μέσα από την ιστορικότητα του τόπου, αλλά και τη φυσική του καλλονή είναι βέβαιο πως θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας που τα περιλαμβάνει όλα: από την αρμονική σύζευξη θάλασσας και βουνού μέχρι και σεργιάνια στο Κάστρο και απίστευτες διαδρομές στο ορεινό τμήμα του νομού!

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Απολαύστε μπάνιο στο Γρίμποβο και την Ψανή ή σε λίγο πιο μακρινές, αλλά όμορφες παραλίες όπως στη Χιλιαδού, στο Καλαμάκι, στη Λιμνοπούλα και το Μοναστηράκι και κάντε βόλτες στο Ενετικό κάστρο στο λόφο πάνω από την πόλη, σεργιανίστε στο λιμάνι και περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της…

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά από την Πάτρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές! (pics)
Επισκεφτείτε την πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία και τα «φωλιασμένα» χωριά της Πλάτανος, Γραμμένη Οξιά, Άνω Χώρα, Κλεπά, Σίμος, Αράχοβα κ.ά. για πιο φθινοπωρινό τοπίο με δάση βελανιδιάς, οξιάς, πλατανιών και στο τέλος της ημέρας, πιείτε κι ένα ποτό στα μπαράκια του κάστρου με θέα που δεν θα σας αφήσει εύκολα να προσαρμοστείτε τη Δευτέρα στη δουλειά…