Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Ζητιάνος με μεροκάματο 60 ευρώ την μέρα!

Καθημερινά πηγαίνει σε κατάστημα εστίασης δίνοντας τα κέρματα της "δουλειάς" του για να πάρει "χονδρά"

Απίστευτο και όμως αληθινό. Επαίτης της Πάτρας που καθημερινά ζητιανεύει ευρώ, βγάζει από 50 έως 60 ευρώ την μέρα. Συγκεκριμένα ο ζητιάνος καθημερινά, έως το απόγευμα, "τσεπώνει" το παραπάνω χρηματικό ποσό.  Αυτό είναι το μεροκάματο του!
Όσοι είδαν τον περίπου 40άρη σε ηλικία ζητιάνο να πηγαίνει σε γνωστό κατάστημα εστίασης της πόλης για να κάνει σε "χονδρά" τα κέρματα που έβγαλε από την... δουλειά του, το απόγευμα της Δευτέρας, έμειναν με το στόμα ανοικτό!
Ο ζητιάνος μπήκε στο κατάστημα εστίασης (κοντά στα φανάρια του Κουρτέσι),έχοντας και στα δύο του χέρια, χούφτες από κέρματα, ζητώντας από την υπάλληλο να του τα κάνει «χονδρά».
Η υπάλληλος, χωρίς να εκπλαγεί καθόλου, μέτρησε τα κέρματα του ζητιάνου και έβγαλε 60 ευρώ από το ταμείο για του τα δώσει.  Κάποιοι πελάτες που έτυχε να δουν το περιστατικό, έτριβαν τα μάτια τους και ήταν λογικό να ρωτήσουν την υπάλληλο, τι γίνεται.
Η υπάλληλος τους απάντησε ότι η δουλειά αυτή γίνεται καθημερινά σχεδόν πάντα την ίδια ώρα, γύρω στις 4 το απόγευμα, και τα κέρματα που πηγαίνει ο ζητιάνος για να πάρει τα «χονδρά», δεν πέφτουν ποτέ κάτω από το ποσό των 50 με 60 ευρώ. 
Αυτή είναι δουλειά! Γιατί για σκεφτείτε; Παίρνει κανείς από σας γύρω στα 60 ευρώ μεροκάματο καθημερινά; Όχι πείτε…