Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Εισπρακτικές εταιρείες στην Πάτρα: Δεν υπολογίζουν ούτε αυτούς που πάσχουν από καρκίνοΑφόρητη έχει γίνει η πίεση για χιλιάδες δανειολήπτες από τις εισπρακτικές εταιρείες,
οι οποίες στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν ότι μπορούν για χάρη των πελατών τους, όχι μόνο ενοχλούν συγγενείς και συνεργάτες των οφειλετών αλλά δεν σέβονται ούτε τους καρκινοπαθείς. «Τους είπα ότι έχω πρόβλημα, ότι κάνω χημειοθεραπείες, ότι δεν είμαι καλά. Τους είπα ότι δεν θέλω ούτε να απαντώ, ούτε να με ενοχλούν. Τους είπα ότι μου απαγορεύει ο γιατρός να συγχύζομαι και να στεναχωριέμαι και τότε λυσάξανε» εξομολογήθηκε η ίδια, επισημαίνοντας ότι οι εισπρακτικές όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τον πόνο της, αλλά με απέραντό θράσος ζήτησαν να δουν τις εξετάσεις της προκειμένου να την αφήσουν ήσυχη! Κάτι που όμως που δεν έγινε, ακόμα και όταν τους έστειλε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, αντιθέτως έγιναν πολύ πιο πιεστικοί με εκείνη και την οικογένεια της, ενοχλώντας σε καθημερινή βάση τον σύζυγο και την 80άχρονη μητέρα της.Τι και αν ο νόμος για την λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών αυστηροποιήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια και οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια και σεβασμό στους τρόπους επικοινωνίας ειδικά σε όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στις ενώσεις προστασίας δανειοληπτών ότι οι εισπρακτικές τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση!Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά από σωρεία καταγγελιών το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μάτι τρεις εισπρακτικές εταιρείες με τους ειδικούς ράμπο να ξεσκονίζουν τα φορολογικά τους στοιχεία, τη νομιμότητα των συμβάσεων με τις οποίες λειτουργούν καθώς και την διασύνδεση τους με ξένες εταιρείες.Σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο λειτουργίας των εισπρακτικών η οποία διενεργείται από το τμήμα εκβιαστών.


Αγωγές από την ΕΚΠΟΙΖΩΣτο μεταξύ σε αγωγές κατά εισπρακτικών εταιρειών σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει η «Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής», για τις άνευ προηγουμένου πιεστικές ενοχλήσεις που έχουν υποστεί οι καταναλωτές! Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΕΚΠΟΙΖΩ Τάσο Νικολαδακη, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν της τις προτάσεις που έχει ετοιμάσει, σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορά στην προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές πρακτικές. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Νικολαδάκης πολλοί οφειλέτες φθάνουν σε απόγνωση και σκέπτονται να τερματίσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή από την πίεση που δέχονται.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/