Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πάτρα: Στην «ουρά» για να πάρουν όλοι λίγο από το «συσσίτιο» της εργασίας…

Δεκάδες άνεργοι Πατρινοί "χάνουν" την κάρτα του ΟΑΕΔ επειδή "τόλμησαν" και δούλεψαν για λίγο...

Δούλεψαν για πέντε μήνες σε κάποιο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και η κάρτα εργασίας τους διακόπηκε.
Ο λόγος για τους ανέργους που είχαν βρει μία προσωρινή εργασία και στην ουσία όμως παρέμεναν άνεργοι αφού στα περισσότερα προγράμματα από αυτά που συμμετείχαν πήραν με καθυστέρηση τα χρήματα τους, ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί αν τα ένσημα που τους κολλούσαν το διάστημα που δούλευαν ήταν πλήρες.
Αυτό είναι κάτι που θα προσδιοριστεί επί της ουσίας το επόμενο διάστημα στην πράξη. Το θέμα βέβαια δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι οι πενταμηνίτες αυτοί διακόπτοντας την κάρτα ανεργίας τους δεν μπορούν να λάβουν μέρος στις επόμενες προκηρύξεις, αφού και τις σχετικές αιτήσεις να συμπληρώσουν, τα μόρια που θα πάρουν θα είναι ελάχιστα.
Το όλο σκηνικό που διαδραματίζεται τα χρόνια της οικονομικής κρίσης θυμίζει κάτι από… κατοχή όπου οι άνεργοι κάνουν ουρές για να λάβουν το… συσσίτιο της εργασίας το οποίο θα πρέπει να είναι ελάχιστο στον καθένα, προκειμένου να πάρουν μέρος όλοι από αυτό. Και όταν πάρουν τιμωρούνται για να μην ξαναπάρουν. Έτσι δηλαδή για να έχουμε να λέμε.
Οι άνεργοι σκοπεύουν να αντιδράσουν διεκδικώντας τουλάχιστον να μην «κόβεται» η κάρτα ανεργίας τους. Ήδη αυτό είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των σχετικών Συλλόγων ανέργων που έχουν δημιουργηθεί…

patrasevents.gr