Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

19 πράγματα που οι Πατρινοί δε διστάζουν να κάνουν!

Τα λέει όλα ο τίτλος! Είναι τα 19 πράγματα που δεν "κωλώνουν" να κάνουν οι Πατρινοί, κόντρα στους νόμους τους γραπτούς και άγραφους!

1. Μετακινούνται με το ποδήλατο σε μια πόλη που δεν έχει μισό ποδηλατόδρομο, που απαγορεύεται να παίρνεις το ποδήλατό σου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και που η ατμόσφαιρά της δεν ενδείκνυται για ποδηλάτες χωρίς αντιασφυξιογόνο μάσκα.
2. Κάνουν τζόγκινγκ στο δρόμο. Αδιαφορώντας για το καυσαέριο, τα «επικίνδυνα» μονοπάτια και για τους διαδρόμους με τις TV στα γυμναστήρια.
3. Τριπλοπαρκάρουν και ας προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο για να πουν ένα «γεια σου, αδερφέ» στον φίλο/φίλη/συγγενή.
4. Πετάνε τα σκουπίδια στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αν και γνωρίζουν πως ο προορισμός των απορριμμάτων είναι περισσότερο άγνωστος παρά ανακυκλώσιμος.
5. Συνεχίζουν να αράζουν σε πλατείες, παγκάκια, πεζούλια, ελεύθερους χώρους, παρόλο που αυτοί είναι εγκαταλειμμένοι και βρώμικοι.

19 πράγματα που οι Πατρινοί δε διστάζουν να κάνουν!
6. Παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε εξαθλιωμένα γήπεδα. Όπως παλιά! 
7. Αρπάζουν κάθε ευκαιρία τις Κυριακές και τις γιορτές και να χρησιμοποιούν όποια άπλα μπορούν με σκοπό να ψήσουν κάνα κοψίδι στη σχάρα. Αφού δεν ζούμε σε κηπούπολη, κήπος είναι το πεζοδρόμιό μου. Και μετά μοσχοβολούν οι γειτονιές όχι βασιλικό και ασβέστη, αλλά λουκάνικο και παϊδάκι. 
8. Ψαρεύουν σε μέρη όπως λιμάνια, προβλήτες και ιχθυόσκαλες, που το τοπίο και η θάλασσα μόνο κατάλληλα δεν είναι. Περικυκλωμένοι από εργοστάσια περνούν την ώρα τους με το καλάμι τους, ρίχνοντας δόλωμα για να ξεγελάσουν ψάρια κασκαντέρ που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κολυμπώντας στο πιο βρώμικο κομμάτι του Σαρωνικού. 
9. Βγαίνουν έξω με τη σκούπα και το λάστιχο και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο τους. 
10. Περπατάνε στα ιδιόρρυθμα πεζοδρόμια αυτής της πόλης. 
11. Ταΐζουν πάσης φύσεως αδέσποτο. Από σκυλί μέχρι περιστέρι. Πιο συγκινητικοί αυτοί που τα μαζεύουν κιόλας και σου σπάνε μετά τα νεύρα, κάνοντας συνέχεια την ίδια ερώτηση: «Μήπως θες ένα πολύ γλυκό κουτάβι που βρήκα προχθές στο άλσος;». 

19 πράγματα που οι Πατρινοί δε διστάζουν να κάνουν!
12. Θα βγάλουν τα κατοικίδια τους βόλτα, αυτά με την σειρά τους θα αφοδεύσουν σε πάρκα και πλατείες και θα τα αφήσουν εκεί. (Μπορεί να γίνει λίπασμα). 
13. Ντύνονται στολίζονται από το μεσημέρι για να πάνε γι καφέ και τελικά μένουν μέχρι αργά στα μπαρ και club της πόλης. 
14. Πληρώνουν πάντα με «ψαλίδι» ανεξάρτητα εάν σε άλλες πόλεις οι τιμές σε ποτά και φαγητό είναι οι διπλάσιες. Κάποιες φορές το απαιτούν κιόλας. 
15. Στέλνουν μηνύματα και ποστάρουν στο facebook τα σημεία στα οποία έχουν «στήσει» μπλόκα η αστυνομία. 
16. Κάνουν έρευνα αγοράς μια εβδομάδα πριν αγοράσουν ένα και μόνο T-Shirt. 
17. Φλερτάρουν ακόμα και αν συνοδεύονται. (Μην, βαράτε, όχι όλοι και το φλερτ είναι υγεία). 
18. Μαλώνουν με την ίδια ευκολία που κάνουν φιλίες. Ένα σφηνάκι και όλα καλά. 
19. Καπνίζουν σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες παρά το τσουχτερό πρόστιμο.

patrasevents.gr