Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το πιο όμορφο μέρος στην Πάτρα για να κάνεις μια βόλτα την Άνοιξη! (pics)


Ξεχωριστή σε ιστορία και πολιτισμό με απίστευτα ηλιόλουστα τοπία την Άνοιξη…
Είναι η καρδιά της Πάτρας και ατέλειωτη για βόλτες…
Πρόκειται για την Οινοποιία «Αchaia clauss» που ίδρυσε ο Bαυαρός Gustav Clauss!
Ένας εξαιρετικός προορισμός μόλις 8 χλμ από το κέντρο της Πάτρας!
Το κατάλληλο μέρος για ανοιξιάτικες βόλτες από το 1861 μέχρι σήμερα…

Πως θα πάτε;

Εκτός Πατρών: Οδεύετε από Αθήνα προς Πύργο - Αρχαία Ολυμπία και αντίστροφα, αρκεί να ακολουθήσετε την περιμετρική οδό της Πάτρας και να στρίψετε στην έξοδο 3, με την ένδειξη «Γλαύκος», οπότε θα βρεθείτε πολύ κοντά στην Οινοποιία και - με τη βοήθεια πινακίδων - θα φτάσετε σε λίγα λεπτά.
Εντός Πατρών: Αν, βρίσκεστε εντός της πόλης των Πατρών υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να βρεθείτε στον προορισμό σας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι μπορείτε ν’ ακολουθήσετε την οδό «Πατρών - Κλάους», το τέλος της οποίας καταλήγει στην πύλη της εταιρείας, ή να πάρετε το αστικό λεωφορείο Νο 7, που διανύει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και περνά έξω ακριβώς από την είσοδο της ACHAIA (ΑΧΑΪΑ) CLAUSS.



















Τι να δείτε:

Η είσοδος στο Oινόκαστρο και οι ξεναγήσεις στις κάβες και τα κελάρια είναι δωρεάν για όλους. Θα ξεκινήσετε από την «Κάβα Δανιηλίδος» όπου οι ξεναγοί της Oινοποιίας θα σας μυήσουν στην ιστορία του χώρου και στην εμπειρία της οινογευσιγνωσίας, πρωτίστως με την γλυκιά Μαυροδάφνη Πατρών.
Θα δείτε: πέτρινους υπεραιωνόβιους πύργους, κελάρια γεμάτα με βαρέλια παλιού κρασιού, εκκλησίες, προτομές, χρηστικά αντικείμενα, βραβεία απ’ όλο τον κόσμο και βιβλία συνταγών.

Η ACHAIA (ΑΧΑΪΑ) CLAUSS βρίσκεται 217 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 126 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 87 χλμ. από τους Δελφούς. Οι ώρες υποδοχής των επισκεπτών είναι 10.00 - 17.00, όλες τις μέρες του χρόνου και τις Κυριακές, με ελάχιστες εξαιρέσεις των μεγάλων γιορτών.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και για ραντεβού υποδοχής σχολείων ή ομάδων, επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Φιλοξενίας, Τόνια Ράπτη, στα τηλέφωνα 2610 580101 και 6983 880005 και στο email: achaia-cava@clauss.gr.
Επίσης, αν σας ενδιαφέρει να απολαύσετε μία οινογευσιγνωσία επικοινωνήστε εκ των προτέρων για να το κανονίσετε.




































Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Achaia Clauss δεν πρόκειται μόνο για ένα οινοποιείο σε ένα κτήμα, αλλά ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο αναφοράς, έναν τουριστικό προορισμό για περιηγητές, φυσιολάτρες, μελετητές, γευσιγνώστες, οινόφιλους και απλούς ταξιδιώτες.


































































patrasevents