Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Πάτρα: Ένα τεράστιο "Όχι" στις σκάλες της Αγ. Νικολάου (pics)

Πάτρα: Ένα τεράστιο "Όχι" στις σκάλες της Αγ. Νικολάου (pics)
H επιτροπή του "Όχι" για το δημοψήφισμα άπλωσε πανό στις σκάλες το μεσημέρι της Πέμπτης
Μπορεί το θέμα της διενέργειας του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή να είναι για πολλούς... μετέωρο, με αφορμή και τις έντονες διεργασίες που είναι σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο στην Πάτρα όσο περνούν οι ημέρες η μάχη για την επικράτηση του Ναι ή του Όχι έχει φουντώσει για τα καλά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πανό που άπλωσε στις σκάλες της Αγ. Νικολάου το μεσημέρι της Πέμπτης η επιτροπή του Όχι τραβώντας δεκάδες βλέμματα που έτυχε εκείνη την ώρα να περνούν από το σημείο.
Στο πανό αναφέρεται πως "η Πάτρα ψηφίζει Όχι" και τα νέα παιδιά που αποτελούν κατά κύριο λόγο την συγκεκριμένη επιτροπή κάνουν λόγο στο patrasevents.gr πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι και την τελευταία στιγμή με διάφορες δράσεις στην πόλη.

Πάτρα: Ένα τεράστιο "Όχι" στις σκάλες της Αγ. Νικολάου (pics)Πάτρα: Ένα τεράστιο "Όχι" στις σκάλες της Αγ. Νικολάου (pics)
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής: «Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε την Επιτροπή υποστήριξης του ΟΧΙ στο Νομό Αχαΐας, η οποία παραμένει ανοιχτή στη συμμετοχή και άλλων συμπολιτών που θέλουν να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ανάπτυξη και προκοπή. Που θέλουν να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, την καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα.
Ο λαός μας, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, καλείται να πάρει μια ιστορική απόφαση, καθοριστική για τον τόπο μας, για την ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τους λαούς όλης της Ευρώπης. 
Οι «Θεσμοί» απαιτούν:
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε μισθούς και συντάξεις, 
ΑΥΞΗΣΗ της ανεργίας με θεσμοθέτηση ομαδικών απολύσεων,
ΑΥΞΗΣΗ φορολογίας σε κρίσιμους τομείς παραγωγής,
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στρατηγικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ,
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ των αγροτών σε ελευθεροεπαγγελματίες, φορολογικά και ασφαλιστικά.
Οι προτάσεις των ‘’θεσμών’’, επιβαρύνουν τους ίδιους που εδώ και πέντε χρόνια σήκωσαν το βάρος μνημονιακών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αρνούνται την φορολόγηση των πλουσίων, καταδικάζουν κάθε προοπτική ανάπτυξη της χώρας.
Οι ‘’θεσμοί’’ και οι δανειστές, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ τη Δημοκρατία, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ τη νέα Κυβέρνηση της χώρας μας που αναδείχθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2015, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη λαϊκή κυριαρχία και το συνταγματικό δικαίωμα της έκφρασής της με Δημοψήφισμα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια, πως οι συνομιλητές μας εδώ και πέντε μήνες επιθυμούν να επιβάλουν στην Ελλάδα τιμωρητικές πολιτικές ώστε κανένας λαός στο μέλλον να μην αμφισβητήσει τη πολιτική τους, μια πολιτική που στηρίζεται στη φτώχεια και στο χρέος.
Ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών λέγοντας:
ΟΧΙ στην υποτέλεια των δανειστών.
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας.
ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Η υποταγή 5 χρόνων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, έφερε την καταστροφή. Η αντίσταση φέρνει την ελπίδα, με τη δύναμη του λαού που θα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2015.
Είναι ο λαός μας που θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας μας και ΟΧΙ οι εκβιαστές δανειστές και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους. Το ΟΧΙ κατοχυρώνει την αξιοπρέπεια του λαού μας, το μέλλον του, το μέλλον των εργαζομένων και των νεότερων γενιών.
Είναι ένα ΟΧΙ υπερηφάνειας 
* Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ελεύθερη, δημοκρατική.
* Για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης.
Καλούμε τους πολίτες της Αχαΐας να συμμετέχουν μαζικά στο δημοψήφισμα, να μην ακυρώσουν την ψήφο τους, να διευρύνουν τα όρια της λαϊκής νίκης".

Πάτρα: Ένα τεράστιο "Όχι" στις σκάλες της Αγ. Νικολάου (pics)
patrasevents